Teknik eğitim fakültesi kapatıldı mı?

İçindekiler:

  1. Teknik eğitim fakültesi kapatıldı mı?
  2. Teknik öğretmenler hangi bölümler?
  3. Arazi tazminatı 2020 ne kadar?
  4. 2019 arazi tazminatı ne kadar?
  5. Arazi tazminatı ne demek?
  6. Şube Müdürü arazi tazminatı alır mı?
  7. Büyük proje tazminatı ne kadar?
  8. Ek özel hizmet tazminatından gelir vergisi kesilir mi?
  9. Ek ödemeden kesinti yapılır mı?
  10. Ek ders ücretinden gelir vergisi kesilir mi?
  11. Yan ödemeden hangi kesintiler yapılır?
  12. Zam ve tazminatlardan gelir vergisi kesilir mi?
  13. Yan ödeme puanı nasıl hesaplanır?
  14. Yan ödeme neye göre belirlenir?

Teknik eğitim fakültesi kapatıldı mı?

Cumhuriyet'in önemli kazanımlarından olan kız teknik ve erkek teknik yüksek öğretmen okulları 1982'de teknik eğitim fakültesi ve mesleki eğitim fakültesi olarak sisteme öğretmen yetiştirmeye önemli katkılar sağlamışken, 2009'da bu okullar kapatıldı.

Teknik öğretmenler hangi bölümler?

Teknik Öğretmen Ne Demek? Teknik öğretmen, üniversitelerin Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarına verilen mesleki unvandır. Teknik Eğitim Fakülteleri; Metal Eğitimi, Makine Eğitimi, Mobilya Dekorasyon Eğitimi gibi birçok farklı lisans programında eğitim vermektedir.

Arazi tazminatı 2020 ne kadar?

2020 yılında arazi üzerinde çalışan teknik hizmetler sınıfında görev yapanlara ödenecek olan arazi tazminat tutarları bütçenin h cetvelinde belirlenmiştir. Buna göre kadro derecesi 1-4 olanlar 17,20 kadro derecesi 5-15 olanlar 16,60 TL arazi tazminartı alacaklardır.

2019 arazi tazminatı ne kadar?

* Arazi üzerinde çalışanlara verilecek tazminatlar arttı 6245 sayılı Kanun'un 50'nci maddesinin 1, 2, 3, 4 ve 5'inci bentlerinde yer alan personelden; Kadro derecesi 1-4 olanlar 15,80 TL, Kadro derecesi 5-15 olanlar 15,25 TL.

Arazi tazminatı ne demek?

Arazi tazminatı; teknik hizmetler sınıfında bulunan ve fiilen arazide çalışan devlet memurlarına ödenmekte olup; sözleşmeli personele ise sözleşme ücreti dışında herhangi bir ad altında ödeme yapılamadığından (geçici görev yolluğu hariç) arazi tazminatı ödenmesinin mümkün olmadığı düşünülmektedir.

Şube Müdürü arazi tazminatı alır mı?

Müdür ve müdür yardımcısı her ay arazi tazminatı almaktadır. ... Muhasebe yetkilileri müdürün arazi tazminatı alamıyacağını bildirip, ödeme yapmamıştır.

Büyük proje tazminatı ne kadar?

Tazminatın aylık tutarı **Bölge Müdürü (belediyeler hariç), Daire Başkanı ve daha üst idari görevlerde bulunanlara, %30 oranında ek özel hizmet tazminatı ödenmekte olduğundan, 2020 yılının ikinci yarısında bu tazminatın aylık net miktarı 437 TL olmaktadır.

Ek özel hizmet tazminatından gelir vergisi kesilir mi?

Bu itibarla, söz konusu özel hizmet tazminatı ödemelerine ilişkin olarak 193 sayılı GVK.nunda da herhangi bir istisna hükmüne yer verilmediğinden, bahse konu ödemelerin ücret sayılarak 193 sayılı Kanunun 94/1. maddesi kapsamında gelir vergisi tevkifatına tabi tutulması gerekmektedir.

Ek ödemeden kesinti yapılır mı?

(2) Ek ödeme, ilave ek ödeme ve performans ek ödemesinden damga vergisi hariç herhangi bir vergi kesintisi yapılmaz. MADDE 7- (1) Ek ödeme, aşağıdaki usul ve esaslar çerçevesinde yapılır.

Ek ders ücretinden gelir vergisi kesilir mi?

Öğretmenlerin ek ders ödemeleri özel bir kanuna dayandığı ibaresinden dolayı gelir vergisine konu edilmektedir. Aslında ek ders ödemeleri damga vergisi hariç hiçbir vergiye tabi tutulmamalıdır.

Yan ödemeden hangi kesintiler yapılır?

Yan ödeme; emekli keseneğine, damga vergisi ve gelir vergisi kesintisine tabidir ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa tabi personele ödenmemektedir. Yan ödemeye hak kazanma takip eden aybaşından itibarendir.

Zam ve tazminatlardan gelir vergisi kesilir mi?

Birden fazla görev için aynı zam ve tazminattan fazla olanı ödenir (ikinci görev aylığı) vekalette ise aradaki fark ödenir. Zam ve tazminatlardan damga vergisi kesilir ancak yan ödeme zammı tutarı gelir vergisi matrahına dahildir.

Yan ödeme puanı nasıl hesaplanır?

657 DMK ve Yan Ödeme Kararnamesi hükümleri gereği gereği sınıf, unvan, derece, görev yeri niteliklere göre tespit edilen İş güçlüğü,İş riski,Temininde güçlük ve mali sorumluluk zammı puanlarının yan ödeme katsayısı ile çarpılması ile yan ödeme aylığı bulunur.

Yan ödeme neye göre belirlenir?

Yan ödeme katsayısı, memur maaş hesaplamasında esas alınan ve genellikle 6'şar aylık dönemler için belirlenen katsayılardan (aylık katsayısı, taban aylık katsayısı, yan ödeme katsayısı) birisidir. ... Ayrıca 2016'nın Ocak ayında da maaşlara yüzde 0,90 enflasyon farkı yansıdı.