Lepra Hastanesi özel mi?

İçindekiler:

  1. Lepra Hastanesi özel mi?
  2. Dermatologla Cildiye aynı şey mi?
  3. Sebepsiz kaşıntı neden olur?
  4. Bacaklarda kaşıntı hangi hastalığın belirtisi?

Lepra Hastanesi özel mi?

Türkan Saylan, 2002 yılında emekli olana kadar başhekimlik görevini sürdürmüştür. Lepra hastalığı sağlık mevzuatımıza göre ihbarı mecburi bir hastalıktır. İhbarı yapan kurum da özel dal hastanesi olarak belirtilmiştir. Resmi kayıtlara göre 1980'li yıllarda ülkemizde 4000 lepralı vardı.

Dermatologla Cildiye aynı şey mi?

Dermatoloji (Deri ve Zührevi Hastalıkları); deri, deri ekleri (saç, tırnak) hastalıkları ve cinsel yolla bulaşan hastalıkların tanı, tedavi ve takibini yapan, cilt sağlığı, kozmetik gibi konularla ilgilenen tıbbi uzmanlık dalıdır. Halk arasında cildiye olarak da bilinmektedir.

Sebepsiz kaşıntı neden olur?

Barsak parazitleri, diyabet, iç organ kanserleri (safra kesesi, karaciğer, barsak kanseri); safra kesesi taşları ya da viral hepatit (sarılık) gibi nedenlerle ortaya çıkan safra yolu tıkanıklıkları, lösemi ve lenfoma gibi malign (kötü huylu) kan hastalıkları, böbrek yetmezliği, AIDS gibi sistemik (birçok organı tutan) ...

Bacaklarda kaşıntı hangi hastalığın belirtisi?

Bacaklarda kaşıntı sedef, egzama, ürtiker, kıl dönmesi, liken, mantar enfeksiyonu, kılcal damar artışı gibi pek çok hastalığın habercisi olabilir. Kaşımak ise, bu hastalıkların alevlenmesine neden olur. Bu gibi durumlarda dermatologların uygulayacağı test ve tedavilere uyulması gerekir.