Spiral kaydığını nasıl anlarım?

İçindekiler:

  1. Spiral kaydığını nasıl anlarım?
  2. Spiral kullanma süresinden fazla rahimde kalırsa ne olur?
  3. Spiral çıkarılırken ağrı olur mu?
  4. Spiral çıktıktan sonra ağrı olur mu?
  5. Spiral fiyatları ne kadar?
  6. Mirena kimlere takılmaz?
  7. Spirali kimler kullanabilir?
  8. Spiral takıldıktan sonra adet gecikmesi olur mu?
  9. Spiral tarihi geçerse ne olur?

Spiral kaydığını nasıl anlarım?

Spiral kayması veya düşmesi genellikle ilk 2-3 hafta içinde olur. Spiralin düştüğü veya kaydığı yoğun kanama ve kasık ağrısı belirtileri ile anlaşılır. Eğer adet kanamanız çok yoğunsa, uzun sürüyorsa, adet dışı kanamalarınız varsa ve beraberinde kasık ağrısı oluyorsa spiraliniz kaymış veya düşmüş olabilir.

Spiral kullanma süresinden fazla rahimde kalırsa ne olur?

CEVAP Sevgili okuyucumuz, uzun süre spiralin rahim içinde kalması doğru değil. Spiralin plastik kısmı rahmin içinde hep aynı noktalara bası yapar sonuçta akıntı hatta kötü kokulu akıntı, kanama ortaya çıkabilir. Gözle görülmeyecek kadar az ufak kanamalar rahim içi ve vajinada bozulmuş et şeklinde bir kokuya neden olur.

Spiral çıkarılırken ağrı olur mu?

Spiraller kolay ve pratik yöntemlerle çıkarılmaktadır. Spiral çıkarken, hasta ağrı ya da acı hissetmemektedir. İşlem kısa sürede tamamlanmaktadır. İlk olarak ultrason ile spiralin bulunduğu alan kontrol edilir.

Spiral çıktıktan sonra ağrı olur mu?

Spiralin çok tipik yan etkileri yoktur. Bazı kadınlarda spiral takıldıktan sonra hafif bir kasık ağrısı meydana gelebilir. Bu kasık ağrısı bir iki ay içerisinde kendiliğinden geçer. Bunun dışında takılan spiralin bakır olması adet kanamasını artırabilir.

Spiral fiyatları ne kadar?

Spiral taktırma fiyatı spiralin türüne göre değişmektedir.Normal spiral taktırma ücreti yaklaşık 250 tl iken,hormonlu spiral taktırma ücreti 750 TL - 1300 TL civarındadır.

Mirena kimlere takılmaz?

Kimler Mirena Kullanmamalıdır. Meme kanseri olanlar. Mevcut aktif pürülan gonore klamidya gibi cinsel yolla geçen hastalığı olanlar. Tedavi edilmemiş yumurtalık, rahim ve rahim ağzı kanseri olanlar. AİDS veya yüksek cinsel yolla geçen hastalık riski olanlar.

Spirali kimler kullanabilir?

Kimler spiral taktırabilir? Normal ve düzenli bir şekilde adet gören her kadına spiral takılabilir. Ancak spiral taktırmaya karar verdikten sonra doktorun gerekli kontrolleri yapması ve çıkan sonuçlara göre bir yol izlemesi gerekir.

Spiral takıldıktan sonra adet gecikmesi olur mu?

Hormonlu spiral takıldıktan sonra vücut spirale alışana kadar ilk 3 – 6 ayda adet biraz düzensiz olabilir, az da olsa adet kanaması öncekine göre biraz fazla da olabilir, hafif ara kanama meydana gelebilir.

Spiral tarihi geçerse ne olur?

Spirali bu süreden daha uzun tutmak akıntı, kokulu akıntı, zaman zaman kanlı akıntı, kasıklarda ağrı gibi şikayetlere neden olabilir. Genel kanı spiral bir şikayete neden olmasa da bu süreyi 5 seneden fazla uzatmamak şeklindedir.