AÖF koşullu geçmek ne demek?

İçindekiler:

  1. AÖF koşullu geçmek ne demek?
  2. DC koşullu geçme ne demek?
  3. Bütünleme sınavına herkes girebilir mi?
  4. Dersi geçen büte girebilir mi?
  5. Vize sınavına girmeyen finale girebilir mi?
  6. Büt ne kadar etkiliyor?
  7. Üniversite bütünleme sınavı nasıl hesaplanır?
  8. Üniversitelerde Bütünleme sınavı nedir?

AÖF koşullu geçmek ne demek?

Açıköğretim koşullu ders geçme, adı üzerinde bir şarta bağlı olarak ders geçme demektir. Bu şart da yıl sonu Genel Not Ortalamanızın en az 2,0 ( CC ) olması demektir. AÖF sınavları sonucunda, CC, DC ve DD aldığınız dersleriniz varsa, bu ders ortalamalarınız 50'den az ancak 32'den yukarı demektir.

DC koşullu geçme ne demek?

Öğrenci bir dersten DC veya DD harf notu almış ise, bu durumda öğrenci o dersi şartlı veya koşullu olarak geçmiş sayılır. Okulu bitirip, mezun olma aşamasına geldiğiniz zaman, üniversite ortalamanız 2.

Bütünleme sınavına herkes girebilir mi?

Her öğrencinin bütünleme sınavına girme hakkı bulunmamaktadır. Bütünleme sınavına girebilmek için derse devamlılık göstermeniz yani devamsızlıktan kalmamış olmanız gerekmektedir. Derste devamsızlık sebebi ile kalan öğrenciler bütünleme sınavına girmeleri mümkün olmadığı gibi girseler dahi bir etkisi olmayacaktır.

Dersi geçen büte girebilir mi?

Dersten geçer not alan ve başarılı sayılan öğrenciler bütünleme sınavına katılamazlar. bulunmaktadır. bütünlemeye giremezsiniz. almadığınız sürece bütünleme sınavına giremezsiniz.

Vize sınavına girmeyen finale girebilir mi?

Bu nedenle Eruzem Üzerinden aldığı derslerden hiçbirinin Vize sınavına girmemiş olan öğrencilerin devamsızlıktan kalmamaları halinde final ve bütünleme sınavlarına girmeleri için dilekçe getirmeleri gerekmektedir. ...

Büt ne kadar etkiliyor?

Telafi(bütünleme) sınavına giren öğrenciler için Telafi(bütünleme) sınavı bitirme(final) sınavı yerine geçer ve bitirme sınavı gibi toplam notun %60 ını etkiler.

Üniversite bütünleme sınavı nasıl hesaplanır?

Bütünleme Nedir? Bütünleme yukarıda 32 + 54 = 86 olarak hesapladığımız sınav ortalamalarının, üniversitenin belirlediği puanın altında kaldığınızda gireceğiniz sınavların adıdır.

Üniversitelerde Bütünleme sınavı nedir?

Bütünleme sınavı; Yüksek Öğretim Kurumunun Yürütme Kurulunun aldığı karar ile üniversite öğrencilerinin yıl içi sınavları ve final sınavlarından aldıkları puanlar ile derslerinde başarısız olan öğrencilere ya da mazeretleri sebebi ile final sınavına giremeyen, mazeretini belgeleyemeyen öğrencilere dersten geçmek için ...