Çalışmayan gelir belgesini nereden alır?

İçindekiler:

  1. Çalışmayan gelir belgesini nereden alır?
  2. Maaş bordrosu nedir nereden alınır?
  3. E Devlet'ten maaş sorgulama nasıl yapılır?
  4. E devlet barkodlu maaş bordrosu nasıl alınır?
  5. Maaş bordrosu e Devlete ne zaman düşer?
  6. Bordrolar ne zaman belli olur?
  7. 4C Maaş Bordrosu nereden alınır?
  8. E-devlet 4C Hizmet Dökümü nasıl alınır?
  9. 4C Emekli maaşı hangi gün yatar?
  10. Emekli sandığı 4 c mi?
  11. Emekli Sandığı hangi grup?
  12. Isteğe bağlı Iştirakçilik nedir?

Çalışmayan gelir belgesini nereden alır?

Çalışmayan vatandaşların gelir belgesi alması için: Çalışmayan vatandaşın ikamet kaydının bulunduğu Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru yapması gerekmektedir. E-devlet sistemi üzerinden sigortalılık tescil kaydı tespiti dosyasının çıktısını alması gerekmektedir.

Maaş bordrosu nedir nereden alınır?

Kamu kuruluşlarında çalışan vatandaşlar maaş bilgilerini Maliye Bakanlığının maliye kuruluşlarından alabilirler. Özel bir firmada çalışan kişiler de aynı biçimde çalışmış oldukları işe göre bir maaş alırlar. Özel firmada çalışan kişiler ise maaş bordrolarını çalıştıkları iş yerlerinden alabilirler.

E Devlet'ten maaş sorgulama nasıl yapılır?

Sisteme giriş yapıp e-Hizmetler kısmından veya yukarıda bulunan arama bölümünden yararlanmak istediğiniz hizmetin adını girin. 5. e-Bordro yazmanızın ardından bu hizmetin adı karşınıza çıkacaktır. Sonrasında Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama hizmetine tıklayın. Açılan ekrandan görüntülemek istediğiniz bordroyu seçin.

E devlet barkodlu maaş bordrosu nasıl alınır?

E-DEVLET ÜZERİNDEN BARKODLU MAAŞ BORDROSU ALABİLMEK İÇİN; www.turkiye.gov.tr adresindeki Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti sayfasına giriş yapınız. Bordro almak istediğiniz yıl ve ayı seçip [Sorgula] butonuna tıklayınız.

Maaş bordrosu e Devlete ne zaman düşer?

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve her ay vatandaşlara sunulan e-Bordro için artık uzun uzadıya uğraşmanız gerekmiyor. e-Devlet'ten e-Bordro sorgulaması yapmak oldukça kolay... Her ayın 14'ünde Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü e-Bordro'ları vatandaşlarla paylaşılıyor.

Bordrolar ne zaman belli olur?

e-Bordro nedir? Kamuda çalışan kişilerin maaş bilgilerinin intenet üzerinden sorgulamaları için çıkarılan bir sistemdir. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre maaş bordroları 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren yalnızca e-Devlet üzerinden alınmaktadır.

4C Maaş Bordrosu nereden alınır?

4C Hizmet Dökümü Nereden Alınır? Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartınızla en yakın PTT şubesine – gidip 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alın. Daha sonra Emekli Sandığı emekli maaşı sorgulama işleminizi e-Devlet Kapısı sistemi üzerinden yapmak için şu bağlantıya tıklayınız.

E-devlet 4C Hizmet Dökümü nasıl alınır?

– https://www.turkiye.gov.tr/4c-tescil-kaydi linkine tıklayın ya da e-devlet'in Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına giriş yapın ve oradan 4C Tescil Kaydı'nı bulun. – İşlemlere devam etmek için sistemde kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir. Bunun in de TC kimlik numarası ve e-devlet şifresine ihtiyaç vardır.

4C Emekli maaşı hangi gün yatar?

Emekli Sandığı Aylık Ödemeniz Ziraat'te!
Doğum TarihleriÖdemenin Yapılacağı Ayın
00-40 (dahil) arasında olanlar1. gününde
41-46 (dahil) arasında olanlar2. gününde
47-49 (dahil) arasında olanlar3. gününde
50-53 (dahil) arasında olanlar4. gününde

Emekli sandığı 4 c mi?

4C grubu çalışanları daha önce Emekli Sandığı'na bağlı çalışanlar olarak adlandırılıyorlardı. ... 4A (SSK), 4B (Bağ-Kur) ya da 4C (Emekli Sandığı) sosyal güvenlik numarası nedir?

Emekli Sandığı hangi grup?

Eski isimleri ile SSK çalışanları şimdiki adı ile 4A, Bağkur olanlar 4B, Emekli Sandığı' na bağlı olanlar da 4C olarak anılmaktadır. 4/a olarak yer alan eski sistemde, SSK' ya prim ödeyenleri kapsamaktadır.

Isteğe bağlı Iştirakçilik nedir?

İsteğe bağlı iştirakçilik en az 10 yıl memuriyet hizmet yaptıktan sonra memuriyetten ayrılıp Emekli Sandığı kapsamında emeklilik hakkını kaybetmek istemeyenler için çalışmadan ay be ay para ödeyerek hizmet kazanmadan yöntemidir.