KPSS Genel Kültür hangi konular var?

İçindekiler:

  1. KPSS Genel Kültür hangi konular var?
  2. KPSS Genel Kültür Genel Yetenek 2021 ne zaman?
  3. KPSS Genel Kültür Genel Yetenek kaç soru çıkıyor?
  4. 2020 KPSS Lisans hangi konudan kaç soru çıkıyor?
  5. Önlisans KPSS puanı ile ne olunur?
  6. Önlisans mezunları nereleri tercih edebilir?
  7. KPSS Önlisans tercihleri ne zaman başlıyor?

KPSS Genel Kültür hangi konular var?

Genel kültür konuları Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık ve Güncel konular derslerinden oluşmaktadır.

KPSS Genel Kültür Genel Yetenek 2021 ne zaman?

KPSS SINAV TAKVİMİ 2021-KPSS A Grubu Ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) oturumları 1 Ağustos'ta düzenlenecek. 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 7 Ağustos ve 8 Ağustos'ta yapılacak. ÖABT ise 15 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

KPSS Genel Kültür Genel Yetenek kaç soru çıkıyor?

Bu test içerisinde 30 tane Türkçe, 30 tane matematik, 25 Tarih, 18 coğrafya ve 9 tane Vatandaşlık sorusu ile 6 tane güncel bilgiler soruları bulunmaktadır. Soru sayısı açısından ön lisansta de aynı şekilde 120 tane soru bulunmaktadır. Bunların 60 tanesi genel yetenek ve 60 tanesi ise genel kültür sorularıdır.

2020 KPSS Lisans hangi konudan kaç soru çıkıyor?

Genel yetenek testi içerisinde 30 Türkçe, 30 matematik olmak üzere 60 soru; genel yetenek testi içerisinde 25 tarih, 18 coğrafya, 9 vatandaşlık ve 6 güncel bilgiler olmak üzere toplam 60 sorulmaktadır. Sonuç olarak KPSS lisans sınavında toplamda 120 soru bulunmaktadır.

Önlisans KPSS puanı ile ne olunur?

Bu kamu kurumları , Zabıta ve İcra katibi, infaz koruma memuru, düz memur, mübaşir, şoför, zabıta memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, hizmetli, destek personeli, aşçı, temizlik personeli, büro memuru, danışma memuru gibi kadrolara memur alımları yapılmaktadır.

Önlisans mezunları nereleri tercih edebilir?

Memur, sekreter, sağlık teknikeri, tekniker, bilgisayar işletmeni, şoför, aşçı, kaloriferci, sekreter, koruma ve güvenlik görevlisi, zabıta memuru, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, anbar memuru, teknik ressam, apron memuru, ARFF memuru, İş makinesi sürücüsü, Köprü öperatörü, itfaiyeci, veteriner sağlık teknikeri, ...

KPSS Önlisans tercihleri ne zaman başlıyor?

KPSS 2020/1 tercihlerinde ortaöğretim, ön lisans ve lisans alanlarında alım yapılmıştı. KPSS 2020/2 tercihleri 30 Aralık tarihinde başlayacak ve 7 Ocak'a kadar devam edecek.