2 aylık bebek ishaline ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. 2 aylık bebek ishaline ne iyi gelir?
  2. Bebeklerde ishal günde kaç kez olur?
  3. Uzun süreli ishal nasıl tedavi edilir?
  4. Cıvık dışkılama nasıl olur?
  5. Mide ağrısı ve ishal neden olur?
  6. Sık sık ishal olmak hangi hastalığın belirtisidir?
  7. Tehlikeli ishal nasıl olur?

2 aylık bebek ishaline ne iyi gelir?

Şeftali, elma, muz gibi meyveler verebilirsiniz. Cola, fanta gibi asitli içecekler, şeker çikolata gibi tatlı ve yağlı gıdalar vermeyin. Pirinç lapası, patates püresi, yoğurtlu çorbalar da verebilirsiniz. Çay, ayva, fındık, limon da ishale iyi gelir.

Bebeklerde ishal günde kaç kez olur?

Özellikle küçük bebeklerde beslenme şekline göre dışkılama sayısı değişir. Örneğin ilk bir aylık dönemde günde 3-5 kez dışkılama, normal kıvamda ise normal sayılır. Bu sayı ilk 3 ila 15 günlük bebeklerde günde 8-10'u bulabilir. Bir ay bir yaş arası bebeklerde günlük dışkı sayısı genellikle 2-4'tür.

Uzun süreli ishal nasıl tedavi edilir?

– Sıvı kaybı fazla ise damar yolu ile sıvı ve elektrolit desteği verilerek önlenir. – Bağırsak hareketlerini yavaşlatmak için posa içeriği düşük besin tüketilmeli. – Havuç, soyulmuş elma, pirinç suyu, patates haşlaması veya püresi, yoğurt ve ayran birçok kişinin evinde bulunan ve ishale etkili başlıca yiyeceklerdir.

Cıvık dışkılama nasıl olur?

İshal, dışkılamanın normalden daha cıvık olma durumudur. Bağırsak hareketlerinin bozulması sonucu sürekli tuvalete gitme isteğinin artması da, cıvık dışkılama ile birlikte seyreden şikayetlerden biridir. Günde üç defadan fazla sulu dışkılama durumu, ishal olarak kabul edilir.

Mide ağrısı ve ishal neden olur?

Nedir? Akut gastroenterit, mide ve bağırsakların iltihabıdır (enflamasyonudur). Bu hastalıkta ishal ana bulgu olup, ishale bulantı, kusma, ateş ve karın ağrısı eşlik edebilir. Akut gastroenterit genellikle bir virus veya bakteri, daha nadir olarak da bir parazitin vücuda alınmasıyla meydana gelir.

Sık sık ishal olmak hangi hastalığın belirtisidir?

Karın veya safra kesesi çıkarma ameliyatları sonrasında bazı vakalarda ishal görülebilir. Crohn hastalığı, ülseratif kolit, çölyak hastalığı, mikroskopik kolit ve irritabl bağırsak sendromu gibi bir dizi başka sindirim bozukluklarından dolayı da bireylerde kronik ishal görülebilir.

Tehlikeli ishal nasıl olur?

Ancak kronik olarak devam eden ishal durumu olması halinde mutlaka aciliyet gerektiren bir durum olması nedeni ile hekime gitmek gereklidir. Kronik ishal en az 3 hafta gibi bir süre devam etmektedir. İshal; kan varsa ve aşırı sulu bir şekilde meydana geliyorsa tehlike oluşturan bir durum söz konusudur.