Bir dava ne kadar sürede açılır?

İçindekiler:

  1. Bir dava ne kadar sürede açılır?
  2. Sendika avukatı ücret alır mı?
  3. Mahkeme masraflarını kim öder?
  4. Izale i şuyu davası masraflarını kim öder?
  5. Kazanilan mahkemenin parasi nereye yatar?

Bir dava ne kadar sürede açılır?

İdare tarafından size yazılı bildirim (tebligat) yapılmasını takiben vergi mahkemelerinde 30, idare mahkemelerinde veya Danıştayda 60 gün içerisinde dava açmanız gerekir. Bu süreler dışında özel kanunlarda düzenlenen dava açma süreleri de vardır.

Sendika avukatı ücret alır mı?

Davacılardan ... ile sendika arasındaki sözleşmenin üçüncü maddesinde “Avukat'ın takip ettiği dava ve takiplerde takdir edilen ücret Avukat'a aittir. Sendika tüzelkişiliği dışındaki ve konusu para ile ölçülebilen işlerde AAÜT ilk dilimi uyarınca vekalet ücreti ayrıca Avukat'a ait olacaktır.

Mahkeme masraflarını kim öder?

Davanın kazanılması durumunda yargılama giderlerinin bir kısmı karşı taraftan alınabilmektedir. Yani en başta masraflar davacı tarafından ödenmiş olsa bile dava sonucuna göre masraflar davalıdan talep edilebiliyor. Fakat bunun için bu talebin dava dilekçesinde belirtilmiş olması gerekmektedir.

Izale i şuyu davası masraflarını kim öder?

Ortaklığın Giderilmesi (İzale-i Şüyu) Davası Masraflarını Kim Öder? Başlangıçta dava masraflarını davayı açan paydaş veya mirasçılar öder.

Kazanilan mahkemenin parasi nereye yatar?

Eğer ilamlı takip yaparsanız paranız icra dairesi hesabına yatar ve siz her ay gidip paranızı icra dairesinden alırsınız.Yok eğer avukat tutma yoluna giderseniz paranız yine icra dairesi hesabına yatar bu sefer vekiliniz gidip parayı sizin adınıza tahsil eder siz ondan alırsınız.