Stem Lider Öğretmen nedir?

İçindekiler:

  1. Stem Lider Öğretmen nedir?
  2. Stem kazanımları nelerdir?
  3. Sosyal ürün kazanımları nelerdir?
  4. Steam neyin kısaltması?
  5. Steam Nedir bilim?
  6. BTHP nedir kısaca?
  7. Bilgi temelli hayat problemi nedir?
  8. Probleme dayalı öğrenme etkinliği nedir?

Stem Lider Öğretmen nedir?

Programa katılan öğretmenler sekiz ay boyunca yüzyüze çalıştaylar, çevrimiçi eğitimler, ders planı yazımları, sınıf içi uygulamalar, uygulama değerlendirmeleri ve sınavlar da dahil olmak üzere toplamda 92 saatlik bir çalışma gerçekleştirirler. ...

Stem kazanımları nelerdir?

STEM Kazanımları Nelerdir? STEM temelli eğitim ile eleştirel düşünme, işbirlikçi çalışma, problemlere yaratıcı çözümler üretme, planlama, değerlendirme yapabilme, araştırma yapma, buluş ve inovasyon yapabilme becerilerinin gelişmesi hedeflenir. Ürün ve sonuç üreten öğrencilerin özgüvenleri gelişmektedir.

Sosyal ürün kazanımları nelerdir?

Sosyal Ürün Kazanımları

  • Öğrenci görsel, yazılı ve sözlü iletişim yöntemlerini kullanarak fikirlerini ve bulgularını profesyonel hedef kitleye açık ve tutarlı olarak ifade eder ve tartışır.
  • İzleyicileri sunum hakkında bilgilendirir.
  • Sunum esnasında sesini ortama göre ayarlar.

Steam neyin kısaltması?

STEM, Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma.

Steam Nedir bilim?

En basit şekliyle STEM, Science, Technology, Engineering ve Math; yani sırasıyla bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik kelimelerinin sıraya dizilmesiyle oluşturulmuş bir terim. Buna bir de sanat anlamına gelen “Art” kelimesi de eklenince STEAM'e dönüşüyor.

BTHP nedir kısaca?

BTHP, Bilgi Temelli Hayat Projesi'dir. 21. yüzyıl becerilerine, öğrencilerin ilgi alanında olan, ne yapılacağı sınırlılıkları ile birlikte iyi tanımlanmış, ancak nasıl yapılacağı belli olmayıp birden çok çözüm yolu içeren öğrencilerin üzerinde çalışacağı ana problemdir.

Bilgi temelli hayat problemi nedir?

Bilgi Temelli Hayat Problemi (BTHP): Bilgi Temelli Hayat Problemi: Trafiğin çok sıkışık olduğu yollardan biri olan A ve B yolları arasındaki trafik problemini çözmek için Karayolları Genel Müdürlüğünde çalışan bir mühendis olarak bu yolda yeşil ışık dalgası sinyalizasyonu kurmanız isteniyor.

Probleme dayalı öğrenme etkinliği nedir?

Probleme dayalı öğrenme, öğrencilere, öğrenme deneyimi başlangıcında iyi yapılandırılmamış problemlerle öğrencileri karşılaştıran bir eğitim modelidir. Öğrenciler problem hakkında farklı bakış açılarına göre durumu değerlendirerek daha önceden çok az çözdükleri gerçek hayat problemlerini öğrenirler.