Gün kurusu reçeli nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Gün kurusu reçeli nasıl yapılır?
  2. Kolay kayısı reçeli nasıl yapılır?
  3. Şerbetli kayısı reçeli nasıl yapılır?
  4. Kayısı reçeli ne kadar kaynatılır?
  5. Oktay Usta Kayısı Reçeli nasıl yapılır?
  6. Tam kıvamında kayısı reçeli nasıl yapılır?
  7. Ayva reçeli yaparken tencerenin kapağı kapatılır mı?
  8. Koyu kıvamlı reçel nasıl açılır?
  9. Vişne reçeli ne kadar kaynatılır?

Gün kurusu reçeli nasıl yapılır?

Orta harlı ateşte kaynatılır. Kaynamaya başladığı sırada limon suyu eklenir. Köpürme ve taşma yapmayacağı için çok sık karıştırmak gerekir. Aksi takdirde gün kurusu kayısılar ezilebilir. 30-40 dakikalık bir kaynatma sonrası reçel kıvam alıp koyulaşacaktır.

Kolay kayısı reçeli nasıl yapılır?

Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kayısıları iyice yıkayın ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın.Çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları dörde bölün ve orta boy bir tencerenin içerisine alın.
  2. Tencereye aldığınız kayısıların üzerine şekeri ilave edin ve bir gece boyunca bu şekilde bekletin.

Şerbetli kayısı reçeli nasıl yapılır?

Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkartıyoruz. Bir tencereye 6 su bardağı suyu ve 6 su bardağı şekeri alıp kaynatıyoruz. Kaynara gelen şerbete ikiye bölmüş olduğumuz kayısıları ilave ediyoruz. Şerbetin kaynar hale gelmesiyle birlikte 7 dakika kaynatıp, kevgir yardımı ile kayısı tanelerini ayrı bir tabağa alıyoruz.

Kayısı reçeli ne kadar kaynatılır?

Kayısı reçelinin malzemeleri neler? Su kaynadıktan sonra üzerine kayısıları ilave edin ve kayısılar yumuşayıp, şeker koyu bir kıvam alıncaya kadar 30 dakika pişirmeye devam edin. Kaynama süresinde ortaya çıkan köpükleri temizlemeyi de ihmal etmeyin.

Oktay Usta Kayısı Reçeli nasıl yapılır?

Kayısı Reçeli Tarifi

  1. Reçeli yapacağınız günün akşamı kayısıları iyice yıkayın.
  2. Çekirdeklerini ayırın ve geniş bir tencereye koyun.
  3. Kayısıların üzerine şekeri yayın.
  4. Ağzını kapatın ve sabaha kadar bu şekilde bekletin.
  5. Ertesi gün tencerenin ağzını açın ve ocağa koyun, kısık ateşte pişmeye bırakın.

Tam kıvamında kayısı reçeli nasıl yapılır?

Kayısı Reçeli (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı Küp küp yaptığımız kayısıların üzerine 1 kg toz şekeri döküp 1 gece tencerenin kapağı kapalı bir biçimde bekletelim. Ertesi gün şeker erimiş ve sulanmış olacak. Ocağa alıp kısık ateşte pişmeye bırakalım. Yaklaşık 30 ile 45 dakika arasında kıvam alacaktır.

Ayva reçeli yaparken tencerenin kapağı kapatılır mı?

Ayva iyice yumuşadı ama reçeliniz sulu kalıyorsa bir türlü yoğunluğa ulaşmıyorsa panik yapmayın. Tencerenin kapağını kapatın ve ocaktan aldığınız reçeli bir gece aynı tencerede dinlendirin sabah reçeliniz istediğiniz gibi koyulmuş olacak :) Malzemeler: 1,5 kilo ayva.

Koyu kıvamlı reçel nasıl açılır?

Tabi ki reçele su katarak değil. Eğer bu sorunu yaşadıysanız 2 su bardağı su ve 1 su bardağı şekeri kıvamlanana kadar kaynatın ve reçelinize ilave edin. Koyu reçel için bir başka çözüm ise aynı reçelden bir miktar daha ama biraz daha sulu bir şekilde yapıp koyu olanla karıştırmaktır.

Vişne reçeli ne kadar kaynatılır?

İlk aşamada vişne yıkanır, suyu süzülür, çekirdekleri bir tığ yardımıyla çıkarılır. Bundan sonra şeker ve suyu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatın.