Göz tansiyonum çok yüksek ne yapmam lazım?

İçindekiler:

  1. Göz tansiyonum çok yüksek ne yapmam lazım?
  2. Yüksek tansiyon gözü kör eder mi?
  3. Kör göz nasıl olur?
  4. Körlük nasıl olur?

Göz tansiyonum çok yüksek ne yapmam lazım?

Optik sinir beyninize gözlerinizden görsel bilgi sağlar. Göz tansiyonu genellikle, gözünüzdeki anormal derecede yüksek tansiyonun sonucudur. Zamanla, artan tansiyon görme sinir dokunuzu aşındırabilir, bu da görme kaybına ve hatta körlüğe neden olabilir. Erken teşhis edilirse, görme kaybını önleyebilirsiniz.

Yüksek tansiyon gözü kör eder mi?

GÖRME KAYBINA SEBEP OLABİLİR Yüksek tansiyon; hipertansif retinopati, bulanık görme veya görme kaybına neden olan damar hasarı ile sonuçlanabilir. Ayrıca sessiz katil olarak anılan yüksek tansiyon, bir kalp krizine veya felce neden olmadan önce yıllarca kendini göstermeyebilir.

Kör göz nasıl olur?

Göz içi sıvısının yeterli boşalamamasına bağlı olarak göz içinde basınç yükselir ve yükselen göz içi basıncı da görmeyi sağlayan göz siniri hücrelerine zarar verir. Göz siniri hücreleri yükselen göz içi basıncı nedeniyle hasar görerek yavaş yavaş öldükçe çevreden merkeze doğru görme kaybı ortaya çıkar.

Körlük nasıl olur?

Körlük, görme yetisinin tamamen olmaması ya da büyük ölçüde kaybedilmesidir. Bilindiği gibi görme işlemi, ışığın gözlere gelmesi – ön segmentten geçerek retinaya düşmesi – buradan da görme siniri ya da optik sinir ile beyne aktarılması – beyinde anlamlandırılması aşamalarından oluşur.