Manipülasyon manipüle etmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Manipülasyon manipüle etmek ne demek?
  2. Felsefi spekülasyon ne demek?
  3. Ekonomide spekülasyon nedir?
  4. Döviz piyasalarında spekülasyon nedir?

Manipülasyon manipüle etmek ne demek?

Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığında, 'yönlendirme ve etkileme' anlamları ile beraber Türkçede yer almaktadır. Özellikle herhangi bir kişiyi farklı durumlar ile beraber başka bir düşünceye sevk etmek veya onu ikna etmek gibi alanlar üzerinde yapılabilmektedir.

Felsefi spekülasyon ne demek?

Spekülatif felsefe, nesnel gerçekliğe başvurmaksızın zihinsel kurgularla yapılan ve yürütülen felsefeye verilen addır. ... Felsefe, bilginin yolunu aramak ve onu elde etmek demek olduğuna göre, somut ve bilimsel sezgiden soyut düşünceye ve bundan da yeniden somut pratiğe geçilerek gerçekleştirilmektedir.

Ekonomide spekülasyon nedir?

Yüksek getiri beklentisi ile varlığın bir yatırım aracına yatırılması ya da kar elde etmek amaçlı kısa süreli finansal alım satım faaliyetlerinde bulunulması işlemidir. Spekülasyon yapan kişi "spekülatör", yapılan faaliyet ise "spekülatif işlem" olarak adlandırılmaktadır.

Döviz piyasalarında spekülasyon nedir?

Yatırım fonları ve hedge fonları genellikle döviz piyasalarında, tahvil ve hisse senedi piyasalarında spekülasyon yaparlar. Spekülasyon, önemli ölçüde değer kaybetme riski olan ancak aynı zamanda önemli bir kazanç beklentisini de barındıran bir finansal işlem gerçekleştirme eylemini ifade eder.