Yakıcı maddeler neler?

İçindekiler:

  1. Yakıcı maddeler neler?
  2. Tehlikeli maddeler nerelerde bulunur?
  3. Tehlikeli kimyasal maddeler nedir?
  4. UN numarasını kim verir?
  5. Piroforik madde ne demek?
  6. Normal koşullarda kendiliğinden yanan maddelere ne denir?
  7. Organik peroksitler nedir?
  8. Yanıcı ve oksitleyici maddeler birbirinden en az kaç metre uzaklıkta depolanmalıdır?
  9. Yanıcı ve parlayıcı sıvıların depolama odalarının duvarları tavanları ve zeminleri yangına en az kaç saat dayanıklı olmalıdır?
  10. Oksitleyici kimyasallar ile çalışılırken hangi hususlara dikkat edilmelidir?
  11. Kimyasalların vücuda giriş yolları nelerdir?
  12. Kurşun insan vücuduna hangi yolla girer?

Yakıcı maddeler neler?

Hidrojen peroksit, perklorik asit, sodyum-potasyum metalinin nitratları, peroksitleri, permanganatları, kloratlar, perkloratları, kalsiyum karbonat, kromik asit ve amonyum nitrat oksitleyici (yakıcı)maddelerdir.

Tehlikeli maddeler nerelerde bulunur?

Tehlikeli Madde Nerelerde Bulunur?

  • Kimyasal madde üretim tesisleri.
  • Yakıt istasyonları
  • Depolar.
  • Silah depoları
  • Hastaneler.
  • Labaratuvarlar.
  • Kamyon terminalleri.
  • Bakım tesisleri.

Tehlikeli kimyasal maddeler nedir?

Tehlikeli madde veya uluslararası kısaltmasıyla HAZMAT (Hazardous Material); eşyalara, çevreye veya organizmalara zarar verebilen katı, sıvı ve gazlardır. Patlayıcı, radyoaktif, yanıcı, patlayıcı, aşındırıcı ve boğucu gibi madde grupları tehlikeli maddeye verilecek ilk örnekler olabilir.

UN numarasını kim verir?

UN Numarası, tehlikeli sayılabilecek bir materyalin naklini yaptırmak istediğinizde uluslararası kargo ve havayolu şirketlerinin sizden isteyeceği numaralardır. UN numarası ticari öneme sahip tehlikeli ürün veya maddelerin (patlayıcı, zehirli, bulaşıcı gibi) tanımlanmasını sağlayan dört haneli sayılardır.

Piroforik madde ne demek?

*Piroforik Maddeler: Karışımlar ve çözeltiler ( sıvı veya katı ) dahil olmak üzere, küçük miktarlarda olsa bile hava ile temas ettiğinde beş dakika içerisinde tutuşan maddelerdir.

Normal koşullarda kendiliğinden yanan maddelere ne denir?

Patlayıcı maddeler, atmosferik oksijen olmadan da ani gaz yayılımı ile ekzotermik reaksiyon verebilen ve/veya kısmen kapatıldığında ısınma ile kendiliğinden patlayan veya belirlenmiş test koşullarında patlayan, çabucak parlayan katı, sıvı, macunumsu, jelatinimsi haldeki maddelerdir.

Organik peroksitler nedir?

Organik peroksitler, iki değerlikli -O-O- yapısını içeren organik maddelerdir ve tek veya her iki hidrojen atomunun organik radikallerle yer değiştirmiş olduğu hidrojen peroksit türevleri olarak düşünülebilir.

Yanıcı ve oksitleyici maddeler birbirinden en az kaç metre uzaklıkta depolanmalıdır?

Yakıcı, yanıcı, zehirli, çok zehirli veya oksitleyici maddelerin kırılabilir kaplarının ambalajları sadece 40 cm yüksekliğe kadar depolanabilir. den fazla yükseklikten düşmeyecek şekilde depolanmalıdır.

Yanıcı ve parlayıcı sıvıların depolama odalarının duvarları tavanları ve zeminleri yangına en az kaç saat dayanıklı olmalıdır?

MADDE 118- (1) Yanıcı ve parlayıcı sıvıların depolandığı depo binaları en az 120 dakika yangına dayanıklı şekilde yapılır.

Oksitleyici kimyasallar ile çalışılırken hangi hususlara dikkat edilmelidir?

Oksitleyici maddeler serin, iyi havalandırılmış, güneş ışığından uzakta ve ateşe dayanıklı alanlarda depolanmalıdır. Güçlü oksitleyici maddeler düşük parlama noktasına sahip oldukları için alevlenir sıvıların yanında depolanmamalıdır. Yanıcı maddelerden ve tutuşturma kaynaklarından uzak tutulmalıdır.

Kimyasalların vücuda giriş yolları nelerdir?

Kimyasalların vücuda girdiği ana mekanizmalar, solunum yolu, deriden emilme, ağız yoluyla sindirim sistemine alınma, plazenta aracılığıyla bekelere transfer olma olarak sıralanabilir. Yaygın olmamakla birklikte enjeksiyon da vücuda giriş yollarındadır.

Kurşun insan vücuduna hangi yolla girer?

Küçük partiküller halindeki kurşun, esasen kurşun tozlarının solukla veya ağızdan alınması yoluyla vücuda girmektedir. Kurşun akciğerler veya bağırsaklardan kan dolaşımına ve vücut içindeki organlara geçer.