EBA sistemi nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. EBA sistemi nasıl kullanılır?
  2. Öğretmenler EBA ya girmek zorunda mı?
  3. Öğrenciler EBA yı nasıl kullanacak?
  4. EBA nasıl giriş yaparım?
  5. Telefondan EBA şifresi nasıl alınır?
  6. EBA sifresini nasil alirim?

EBA sistemi nasıl kullanılır?

EBA Giriş” ekranından MEBBİS ya da e-Devlet bilgilerinizle giriş yapabilirsiniz. Yurt dışında görev yapan bir öğretmenseniz, MEBBİS kaydınız varsa MEBBİS bilgilerinizle ya da e-Devlet bilgilerinizle EBA'ya giriş yapabilirsiniz.

Öğretmenler EBA ya girmek zorunda mı?

Kimler EBA'ya girebiliyor? Öğrenci, öğretmen ve veliler de sisteme girebiliyor. Ancak, e-okulda veli olarak tanımlananlar bu platformdan yararlanabiliyor.

Öğrenciler EBA yı nasıl kullanacak?

EBA'ya öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve kendi oluşturacakları şifreleriyle, veliler e-devlet hesap bilgileriyle, öğretmenler de MEBBİS ya da e-devlet hesap bilgileriyle giriş yapabilirler.

EBA nasıl giriş yaparım?

EBA'ya "www.eba.gov.tr" internet adresinden ulaşılabileceği ifade edilen videoda, velilere nasıl giriş yapabileceklerine ilişkin şu bilgiler verildi: "Siteye girdiğinizde üstteki menüden Veli Girişi'ni seçmelisiniz. Otomatik olarak e-devlet sistemine yönlendirileceksiniz. Açılan sayfada T.C.

Telefondan EBA şifresi nasıl alınır?

Cep telefonunu seçtiysen: Sisteme kayıtlı cep telefonu numarasını gir ve “Gönder” butonuna bas (Sisteme kayıtlı cep telefonu numaran yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve “Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum” bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin).

EBA sifresini nasil alirim?

"EBA Giriş" ekranında Öğrenci → EBA yolunu izle. Açılan ekranda yer alan “Şifremi Unuttum” linkine tıkla. TC Kimlik Numaranı gir. Bir doğrulama yöntemi seç.