Proses seçimi nedir?

İçindekiler:

  1. Proses seçimi nedir?
  2. Gıda da ekstrüzyon nedir?
  3. Gıda muhafaza yöntemleri neden uygulanır?
  4. Soğuk zincir ürünleri kaç derecede saklanmalıdır?
  5. Taze et ve et ürünleri kaç derece sıcaklıkta depolanmalıdır?
  6. Log fazı ne demek?

Proses seçimi nedir?

Kimya mühendisliğinde maddelerin istenilen fiziksel ve kimyasal dönüşümü için ünitelerin seçimi ve sıralanmasına proses tasarımı (veya süreç tasarımı) adı verilir. Proses tasarımı kimya mühendisliğinin esasını oluşturan merkezidir.

Gıda da ekstrüzyon nedir?

Extrüzyonla pişirme yöntemi tanım olarak; uygun nem içeriği ve partikül boyutuna getirilmiş nişasta ve protein içeren karışımların, silindir bir kanal içerisinde dönen sonsuz vida yardımıyla oluşturulan mekanik kayma gerilimi, yüksek basınç ve sıcaklık altında pişirilerek şekil verilmesi işlemidir.

Gıda muhafaza yöntemleri neden uygulanır?

Gıdaların muhafaza yöntemlerinin amacı, mikrobiyolojik ve enzimatik değişmeleri önlemek veya sınırlamaktır. Gıda üzerinde kısa sürede çeşitli mikroorganizmalar ürer ve bunlar bir taraftan kendileri için gerekli olan besinleri üzerinde yaşadıkları ürünlerden sağlarken, metabolizma artıklarını ortama verirler.

Soğuk zincir ürünleri kaç derecede saklanmalıdır?

Gerek ölü gerekse canlı aşılar,ısı ve ışıktan etkilenmektedirler. Ölü ve canlı bakteriyel aşılar +2/+8 C'ler arasında saklanmalıdır.Viral aşılarda ise bu ısı aralığı -15/-20 C'ler arasıdır.uygun olmayan muhafaza koşullarında aşıların antijenik özellikleri çok zarar görür.

Taze et ve et ürünleri kaç derece sıcaklıkta depolanmalıdır?

Et ve sakatat, et ürünleri üretim tesisine gelir gelmez hemen işlem görmeyecek ise soğuk depo veya şok muhafaza deposuna alınmalı ve taze etlerin +4 °C ve sakatatın +3 °C, dondurulmuş et ve sakatatın -12 °C ve derin dondurulmuş et ve sakatatın -18 °C sıcaklıktan daha yüksek dereceli odalarda depolanmaması gerekir.

Log fazı ne demek?

Log Fazı veya Logaritmik Artış Fazı M.o nın üremeye başladığı dönemdir. M.o adapte olduğu besiyerinde hızla üremeye başlar. Üreme hızı değişmez – sabittir-ancak pozitiftir. Jenerasyon süresi: Hücre sayısının 2 katına çıkma süresidir.