Toz soda nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Toz soda nedir ne işe yarar?
  2. Limon sivilceyi nasıl geçirir?
  3. Limon sivilceye zarar verir mi?
  4. Limon maskesi kaç dakika durmalı?
  5. Limon ve bal karışımı neye iyi gelir?
  6. Yoğurt ve Limon Maskesi kaç dakika durmalı?

Toz soda nedir ne işe yarar?

Antiseptik özelliği olan soda, peeling içinde kullanılabilir. Kabartma tozu olarak kullanılmasının yanında temizlik maddesi, diş beyazlatıcı, el temizleyici, doğal deodorant olarak kullanılabilir. Bu alanlarda az miktarda düzenli kullanıma vücut fonksiyonlarının iyileşmesine katkı sağlar.

Limon sivilceyi nasıl geçirir?

Karbonat ve limon suyunu karıştıp sivilceleriniz üzerine uygulayın. Cildiniz üzerinde 10 dakikadan fazla bekletmeyin. Hafifçe masaj yaparak soğuk su ile durulayın. 3 hafta boyunca haftada 1-2 kez uygulayın.

Limon sivilceye zarar verir mi?

Limonun içerisinde bulunan bolca sitrik asit, cilt problemlerini tedavi etmede çok etkilidir. Yarım limonu direkt olarak akneli bölgeye uygulayın. Gece yatmadan önce uygularsanız ve sabah kalktığınızda duruladığınızda daha etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Limon maskesi kaç dakika durmalı?

Temiz cildinize bu maskeyi uygulayın. Ortalama 20 dakika kadar cildinizde bekletin. Ardından soğuk su ile cildinizi temizleyin. Limon ve bal maskesi gözeneklerin kapanmasına yardımcı olur.

Limon ve bal karışımı neye iyi gelir?

Ballı limonlu su içeriğindeki vitamin, mineral ve amino asitler ile vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Bal ve limon yüksek oranda antioksidan içeren besinlerdir. Bu sayede vücuttaki serbest radikaller ile savaşır. Hastalıklara kapı aralayan toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.

Yoğurt ve Limon Maskesi kaç dakika durmalı?

Yoğurt ve limon maskesi, aşırı yağ üretimini engeller, böylece sivilce oluşumunu önler. 1 tatlı kaşığı yoğurt ile 1 tatlı kaşığı limon suyunu iyice karıştırıp yüzünüze sürüp 15 dakika bekleyin ya da sivilceler üzerine bir parça pamuk yardımıyla direkt sürebilirsiniz. Ardından suyla yıkayın.