Tegev in açılımı nedir?

İçindekiler:

  1. Tegev in açılımı nedir?
  2. Gönüllü olarak ne yapabilirim?
  3. Toplumsal Duyarlılık Projesi Nedir?
  4. Topluma hizmet etmek nedir?
  5. Topluma hizmet çalışmaları nelerdir?
  6. Topluma Hizmet neden önemlidir?

Tegev in açılımı nedir?

"Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile “devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak” amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu.

Gönüllü olarak ne yapabilirim?

*Dilek Üğüden

  1. Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı(TEGV) ...
  2. Hayvan Hakları Federasyonu(HAYTAP) ...
  3. Altı Nokta Körler Derneği. ...
  4. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ...
  5. Barınak Gönüllüsü Olmak. ...
  6. Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği. ...
  7. Acil İhtiyaç Projesi Vakfı ...
  8. LÖSEV.

Toplumsal Duyarlılık Projesi Nedir?

Toplumsal Duyarlılık Projeleri, bir katılımcı demokrasi programı olmakla birlikte, bireylerin topluma karşı sorumluluklarını fark etmelerini, anlamalarını ve sorumluluklarını yerine getirmelerini sağlamak için tasarlanan projelerdir.

Topluma hizmet etmek nedir?

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi, öğrencilerimizin toplumsal duyarlılık ve farkındalık, işbirliği, dayanışma, etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerini desteklemek amacıyla toplumsal bilincin uygulamalı olarak kazandırıldığı bir derstir.

Topluma hizmet çalışmaları nelerdir?

THP, insanlara çeşitli açılardan yardımcı olmak amacıyla öğrenciler tarafından düzenlenen, bir öğretmenin veya okulda çalışan bir kimsenin danışmanlığında yürütülen projelerdir.

Topluma Hizmet neden önemlidir?

Öğrenciler ilerde ihtiyaç duyacakları, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, etkili iletişim kurabilme takım halinde çalışma ve problem çözme becerilerini geliştirirler. Topluma hizmet uygulamaları, gerekli zemin sağlandığında öğrencilerin toplumsal problemler konusunda duyarlılığının artmasına yardımcı olabilir.