Art Sellaris nedir?

İçindekiler:

  1. Art Sellaris nedir?
  2. Art plana nedir?
  3. Art Atlantoaxialis mediana hangi tip eklem?
  4. Articulatio Genus ne demek?
  5. Radiocarpea ne demek?

Art Sellaris nedir?

Art. sellaris: Ekleme katılan kemik yüzeylerinin her ikisi de bir yönde konkav iken diğer yönde konvekstir. Bu yüzden eğer tipi eklem de denir. İki ekseni vardır. Transvers eksen etrafında fleksiyon ve ekstensiyon, sagittal eksen etrafında abduksiyon ve adduksiyon hareketlerini yapar.

Art plana nedir?

Art. Plana: Eklem yüzlerinden biri düz, çok hafif içbükey ya da çok hafif dışbükeydir. Diğer eklem de buna uyacak şekildedir. Eklem yüzleri düz olduğundan belirli bir eklem söylemek mümkün değildir ve eklem yüzlerinin bulunduğu düzlemlerde sınırlı kayma hareketleri yapabilir.

Art Atlantoaxialis mediana hangi tip eklem?

Articulatio atlantoaxialis mediana; articulatio trochoidea tipi eklemdir. Articulatio atlantoaxialis lateralis; articulatio plana tipi ek- lemdir. Atlantoaksiyel eklemler Page 3 Symphysis intervertebralis; symphsis tipi eklemdir. Verteb- ra gövdeleri arasındaki symphysis tipi eklemlerdir.

Articulatio Genus ne demek?

2) Articulatio genus : - Femur alt ucundaki condylus medialis ve lateralisler ile tibia üst ucundaki condylus medialis ve lateralisler, önde femurun facies patellarisi ile patellanın facies articularisi arasındaki eklemdir. - Vücudun en büyük eklemidir.

Radiocarpea ne demek?

El bileği, İnsan anatomisinde önkol ile el arasında bulunan esnek ve daha dar bir bağdır. ... El bileği eklemi (articulatio radiocarpea) oval eklemdir.