Kozmid vektör nedir?

İçindekiler:

  1. Kozmid vektör nedir?
  2. Transpozısyon ne demek?
  3. Gözde transpozisyon ne demek?
  4. Müzikte transpozisyon nedir?
  5. Duodenal obstrüksiyon nedir?
  6. Böbrekte Malrotasyon ne demek?
  7. Ladd bant nedir?
  8. Intususepsiyon nedir ne demek?
  9. Inkarserasyon ne demek?
  10. Perfore nedir tv?

Kozmid vektör nedir?

Kosmid vektörler, bir bakteriye ait ve replikasyon orijin bölgesine sahip plasmidle, buna birleştirilmiş lambda fajı yapışkan ucundan (cos, cohesive ends) oluşturulmuşlardır. Bazı kosmidlerde tek bir cos bulunmasına karşın, iki bölgeli veya mekik kosmidler meydana getirmek de olanak dahilindedir.

Transpozısyon ne demek?

Bir genin, bulunduğu kromozom üzerinde yer değiştirmesi. Genomun bir parçasının bulunduğu yerden bir sıçrama ile başka bir yere kolaylıkla ve süratle yerleşmesi ve bu arada kromozom yapısında dikkate değer bir değişiklik olmaması olayı.

Gözde transpozisyon ne demek?

TRANSPOZİSYON (TRANSPOZE) Bir silindirik reçete yazılma şeklinin diğer silindirik reçete yazılma şekline çevrilmesine TRANSPOZE denir.

Müzikte transpozisyon nedir?

Batı müziğinde transpoze( transpozisyon) diye adlandırılırken Türk müziğinde ise şed/ göçürme, ya da bir ses, dört ses, beş ses vb. gibi isimlerle kullanılmıştır. ... Türk müziğinde başka perdelere göçürülen (transpoze edilen) herhangi bir eser sanki değişik birer makammış gibi bir grup oluşturmuşlardır.

Duodenal obstrüksiyon nedir?

Amaç: Konjenital duodenal obstrüksiyon (KDO), ön barsağın gelişim, kanalizasyon ve rotasyon sırasındaki embriyolojik defektlerine bağlı gelişen bir patolojidir. Bu çalışma, konjenital duodenal obstrüksiyona yol açan patolojileri ortaya koymayı ve uygulanan tedavi yöntemleri ve sonuçları değerlendirmeyi amaçlamaktadır.

Böbrekte Malrotasyon ne demek?

Renal malrotasyonda renal pelvis ve böbrek dokusu arasında anatomik ilişki anormaldir. Renal pelvis medial yerleşimli olmayıp anterior yerleşimlidir, nadiren lateral yerleşimli de olabilir. Tanı ultrasonografi, bilgisayarlı tomografi ile konur. Displazi patolojik bir tanımlamadır.

Ladd bant nedir?

Bağırsağın ilk kısmı yanlış yerleşimlidir. Ayrıca bağırsaklar arasında uzanan veya bağırsaklardan karın duvarına uzanan normalde olmayan karın içi bantlar vardır. Bu bantlara Ladd bantları denir ve bağırsaklarda bası yaparak tıkanıklığa neden olurlar.

Intususepsiyon nedir ne demek?

İnvajinasyon, bağırsağın bir kısmının kendi içine girmesini ifade eder. Erken çocukluk döneminde en sık görülen abdominal acil durumdur, özellikle iki yaşından küçük çocuklarda sık görülür.

Inkarserasyon ne demek?

İnkarserasyon, latince (incarcerted) hapsolmuş demektir. İnkarserasyon genellikle herni için kullanılır, boğulmuş fıtık demektir. Fıtık elle geri gönderilemez (irreducible). İnkarsere Herni (boğulmuş fıtık); katı madde geçemeyecek şekilde uçları boğulan bir bağırsak olgusudur.

Perfore nedir tv?

Perfore kelime anlamıyla “ delik” demektir. ... Haber, TV perfore seslendirme işini yapan ajanslara yönlendirilir ve belli sayıdaki haber bu şekilde seslendirmeye girer.