Aday memur tayin olur mu?

İçindekiler:

  1. Aday memur tayin olur mu?
  2. Aday Memur KPSS ile başka kuruma geçebilir mi?
  3. Engelli aday memur tayin isteyebilir mi?
  4. Aday memur il içi tayin isteyebilir mi?
  5. Yeni atanan bir memur eş durumundan tayin isteyebilir mi?
  6. Hemşire kaç yıl sonra tayin isteyebilir?

Aday memur tayin olur mu?

b) Aday Memurlar, Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında görevli memurlar, bu Yönetmelik hükümlerine tabi değildir." denilmek suretiyle aday memurlar kapsam dışında tutulmuştur. Bunun anlamı aday memur, asaleti tasdik edilene kadar eşinin bulunduğu yere tayin talep edemeyecektir.

Aday Memur KPSS ile başka kuruma geçebilir mi?

Devlet Memuru Olarak Görev Yapanlar KPSS Sınavına Girerek Farklı Bir Kuruma Atanabilirler mi? Memur olarak atanan kişiler aynı sınav sonucunu ve puan türünü kullanarak yeniden merkezi yerleştirme süreçlerine başvuramazlar. Bu değişim yasal düzenlemelerle engellenmiştir.

Engelli aday memur tayin isteyebilir mi?

Görüş yazısının temelinde EKPSS ile atanan engelli aday memurun Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin Ek 3 üncü maddesine göre atamasının yapılıp yapılmayacağı oluşturuyor. ... Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez.

Aday memur il içi tayin isteyebilir mi?

657 sayılı kanunda aday memurun başka kurumlara naklinin olmayacağı belirtilmiştir. Bu hükme göre aday memur aynı kurum içerisinde yer değiştirebilir. 3- 2005 yılında yayımlanan Başbakanlık Genelgelerinde kurum içi yer değiştirmelere ilişkin kısıtlayıcı bir düzenleme bulunmamaktadır.

Yeni atanan bir memur eş durumundan tayin isteyebilir mi?

atanması suretiyle yapılabilir. Hal böyle iken Danıştay kararlarına göre; bir kamu görevlisinin eş durumu nedeniyle atanma talebinde bulunması halinde, sadece durumunun değil, hizmet gerekleri, eşlerin kurumların hizmet ihtiyaçları ve boş kadro durumları da gözetilmektedir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 72.

Hemşire kaç yıl sonra tayin isteyebilir?

3+1 li yani diğer adıyla 45-A lı personel, bilindiği üzere çalıştığı kurumda 1 yılını tamamladıktan sonra eş durumundan tayin isteyebiliyor.