Lumbago nedir nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Lumbago nedir nasıl tedavi edilir?
  2. Siyatik hangi bitki iyi gelir?
  3. Sırt ağrıları nedenleri nelerdir?
  4. Kengi nedir belirtileri?
  5. Piriformis sendromu nasıl anlaşılır?

Lumbago nedir nasıl tedavi edilir?

LUMBAGO TEDAVİSİ Lumbagodan muzdarip hastalar sırt üstü pozisyonda yatırılır, ayaklar bükülmüş vaziyette yastık veya katlanmış yorgan üzerine kaldırılırken amaç kasların gevşetilmesidir. Doğru hareket esasına dayanan kineziterapi yöntemi bu anlamda çok iyi sonuçlar vermektedir.

Siyatik hangi bitki iyi gelir?

Çarkıfelek bitkisinden hazırlanan bir bitki çayı sayesinde, siyatik ağrısını unutabilirsiniz. Kasları rahatlatma ve gevşetme özelliği olan çarkıfelek çayı, siyatik ağrısını yaşatan kasların gevşemesini sağlar. 2 gün arayla içeceğiniz çarkıfelek çayı, sizi ağrıdan kurtarabilir.

Sırt ağrıları nedenleri nelerdir?

Sırt ağrısının nedenleri skolyoz ve kifoz gibi omurga eğrilikleri, kalp rahatsızlıkları, tüberküloz, mide, yemek borusu, safra kesesi ve pankreas bezinin hastalıkları veya tümörleri olabilir. Ayrıca omurga tümörleri de sırt ağrısı nedenlerindendir.

Kengi nedir belirtileri?

Kengi de çözüm geciktirilirse baskılanmaya bağlı kalça da saplanma tarzında ağrı ve kalçadan baldıra oradan ayak parmaklarına inen üşüme, yanma, karıncalanma, sızlama, çekme ve sonrasında keçelenme tarzında oluşan ağrı şikâyetlerinde artış meydana gelir. Kengi, küçümsenemeyecek bir rahatsızlıktır.

Piriformis sendromu nasıl anlaşılır?

Piriformis sendromu; siyatik sinirinin piriformis kası altında baskı altında kalmasıyla ortaya çıkan; bel, kalça ve bacak ağrısı, bacak arkasına ve ayağa yayılan uyuşma, karıncalanma belirtileriyle tanımlanmaktadır. Piriformis sendromu olan kişilerde oturmak ağrıyı artırır.