Dönen kredi nedir?

İçindekiler:

  1. Dönen kredi nedir?
  2. Borçlu cari hesap kredileri nedir?
  3. Hangisi borçlu cari hesap şeklindeki kredilerden biridir?
  4. Hangi hesap alacak kalanı verir?
  5. Dönem sonunda borç ve alacak kalanı veren hesaplar hangi tabloya aktarılır?
  6. Dönem içinde borç kalanı veren ve dönem sonunda kalan vermeyen hesaplar hangi hesaplardır?
  7. Dönem başı ve dönem sonu bilançoları hangi defterlere kaydedilir?
  8. 320 satıcılar hesabı bilançoda hangi grupta yer alır?
  9. Diğer hazır değerler nelerdir?
  10. 108 Diğer hazır değerler nelerdir?
  11. Işletmenin kasasında bulunan çekler hangi alt hesaplardan izlenir?

Dönen kredi nedir?

Vadesi bir yıldan az yani kısa vadeli olarak uygulanan, ticari müşterilere uygulanan ve anlık oluşan ihtiyaçlara bankalarda bulunan limit doğrultusunda kullandırılan kredi türüdür. Bu krediyi diğerlerinden ayıran özelliği herhangi bir anapara ödemesinin vaktinin bulunmamasıdır.

Borçlu cari hesap kredileri nedir?

Firmaların, kısa süreli nakit ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olan kullandırılan ve firmanıza kredi limiti ve vadesi dahilinde, istenilen zaman ve miktarda para çekme imkânı veren bir kredi türüdür. ...

Hangisi borçlu cari hesap şeklindeki kredilerden biridir?

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi borçlu cari hesap şeklindeki kredilerdendir? Yanıt Açıklaması: Borçlu cari hesap şeklindeki krediler 3 gruptan oluşmaktadır. Bunlar açık krediler, kefalet karşılığı krediler ve maddi teminat karşılığı kredilerdir. Bu durumda doğru seçenek C seçeneğidir.

Hangi hesap alacak kalanı verir?

Aktif hesaplar,gider hesapları ve maliyet hesapları borç kalanı veren hesaplardır. Hesabın alacak toplamının borç toplamından büyük olması durumunda iki toplam arasındaki fark alacak kalanını gösterir. Pasif hesaplar ve gelir hesapları alacak kalanı veren hesaplardır.

Dönem sonunda borç ve alacak kalanı veren hesaplar hangi tabloya aktarılır?

Mizan, dönem sonunda düzenlenen bir tablo olup; işletmenin bir dönem boyunca kullandığı tüm hesapları, bu hesapların borç ve alacak taraflarının toplamını ve borç veya alacak kalanlarını topluca gösterir.

Dönem içinde borç kalanı veren ve dönem sonunda kalan vermeyen hesaplar hangi hesaplardır?

Aktif hesaplar ya borç kalanı verirler ya da kalan vermezler. Aktif hesaplar hiçbir zaman alacak kalanı vermezler. Gelir Tablosu Hesapları Gelir tablosu hesapları ya da diğer adıyla sonuç hesapları işletmenin faaliyetleri sonucu ortaya çıkan gelir ve gider hareketlerinin izlendiği hesaplardır.

Dönem başı ve dönem sonu bilançoları hangi defterlere kaydedilir?

Dönem başında düzenlenen bilançoya ait veriler önce yevmiye defterine, sonrasında da büyük deftere açılış kayıtları olarak kaydedilir.

320 satıcılar hesabı bilançoda hangi grupta yer alır?

320 SATICILAR HESABI 320 Satıcılar Hesabı: İşletmenin faaliyet konusu ile ilgili her türlü mal ve hizmet alımlarından kaynaklanan senetsiz borçların izlendiği hesaptır. Ortaklar, ana kuruluş, iştirakler ve bağlı ortaklıklara olan senetsiz ticari borçların bilanço dipnotlarında gösterilmesi gerekir.

Diğer hazır değerler nelerdir?

Nitelikleri itibarıyla hazır değer sayılan pullar, vadesi gelmiş kuponlar, tahsil edilecek banka ve posta havaleleri (yoldaki paralar gibi) değerleri kapsar. Bu değerler elde edildiğinde hesabın borç tarafına, elden çıkarıldığında da hesabın alacak tarafına kaydedilir.

108 Diğer hazır değerler nelerdir?

108 DİĞER HAZIR DEĞERLER HESABI 108 Diğer Hazır Değerler Hesabı: Nitelikleri itibarıyla hazır değer sayılan kredi kart çekimleri, pullar, vadesi gelmiş kuponlar, tahsil edilecek banka ve posta havaleleri gibi değerleri kapsar.

Işletmenin kasasında bulunan çekler hangi alt hesaplardan izlenir?

Alıcılardan alınan ve çeklerin takip edildiği 101 Alınan çekler Hesabının bir muavin ( Alt veya Yardımcı ) hesabı 101.