Akciğer tomografisi nerede çekilir?

İçindekiler:

  1. Akciğer tomografisi nerede çekilir?
  2. Ilaçlı tomografi zararlı mı?
  3. Tomografi çocuğa zarar verir mi?
  4. Tüm batın ultrason sonuçları ne zaman çıkar?

Akciğer tomografisi nerede çekilir?

Akciğer tomografisi, iç kanama, akciğer bölgesindeki travmalar ve iç organ hastalıklarının tespiti için tanı yöntemi olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Akciğer tomografisi bilgisayarlı tomografi çeken hastanelerde radyoloji birimleri tarafından çekilir.

Ilaçlı tomografi zararlı mı?

Kontrast maddenin böbrekten atılmasını geciktirebilecek hastalıklarda (ileri yaş, Diabetus Mellitus, Multipl Myelom, böbrek hastalığı, gut, konjestif kalp yetmezliği) veya böbreklerde yan etki oluşturabilecek kemoterapatik veya diğer nefrotoksik ilaç kullanan hastalarda, kontrast madde kullanımı böbrek fonksiyonları ...

Tomografi çocuğa zarar verir mi?

Aylık Tıp Dergisi Jama'da yayınlanan yeni bir araştırmaya göre çocukluk çağında yapılan tomografilerin kanser riskini ciddi oranda artırdığını ortaya koyuyor. Araştırma kafatası tomografisinin 5 yaşından küçük çocuklarda lösemi riskini artırdığını, her 10 bin tomografinin 2 çocukta lösemiye sebep olduğunu gösteriyor.

Tüm batın ultrason sonuçları ne zaman çıkar?

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz durumlarda talep edilen USG işleminin sonuç süresi; doktorun istediği şekle ve hastanenin yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak, genellikle 1 gün içinde tüm batın USG sonuçları verilebilmektedir.