Modüler öğretim ne demek?

İçindekiler:

  1. Modüler öğretim ne demek?
  2. Modüler programlama yaklaşımı nedir?
  3. Sarmal programlama yaklaşımı nedir?
  4. Doğrusal programlama yaklaşımı nedir?
  5. Sorgulama merkezli yaklaşım nedir?
  6. Vardama ilkesi nedir?

Modüler öğretim ne demek?

Modüler programlama öğrenme ve öğretme etkinliklerinin kendi kendine öğrenme sağlayacak şekilde kendi içinde bütünlüğü olan ve birbirini işlevsel olarak tamamlayacak olan bağımsız öğrenme elemanları şeklinde düzenlenmesidir. ...

Modüler programlama yaklaşımı nedir?

Modüler (Öbek) Programlama Yaklaşımı Vygotsky tarafından geliştirilmiştir. İçeriği oluşturan konuların anlamlı modüller (öbek, parça) halinde düzenlendiği ve bu bağımsız modüllerin bir bütün oluşturduğu yaklaşımdır. Modüllerin birbirleriyle ilişkili olması şart değildir. Öğretim sonunda alınacak sonuçlar bellidir.

Sarmal programlama yaklaşımı nedir?

Öğrenmede Sarmal Yaklaşım, ders programında derinleşen zorluk seviyeleriyle paralel olarak ana kavramlardan oluşan bir ders programının tasarlanması ve bu kavramların sürekli tekrar edilmesini ifade eden bir eğitim yaklaşımıdır. ... Öğrenme süreci uzatılarak, o konuda uzmanlık sağlanana dek kavramlar yinelenerek öğretilir.

Doğrusal programlama yaklaşımı nedir?

Doğrusal Programlama Yaklaşımı Tyler ve Bloom tarafından geliştirilmiştir. Skinner'in programlı öğretim yaklaşımında da kullanılmıştır. Konu alanı merkezli yaklaşımlarda kullanılır. Birbiri ile ardışık, sıralı, yakın ilişkili, zorunlu ve önkoşul öğrenmelerin ağırlıklı olduğu konuların düzenlenmesinde kullanılır.

Sorgulama merkezli yaklaşım nedir?

7 – Sorgulama Merkezli Programlama Yaklaşımı: Öğrenciyi en çok merkeze alan yaklaşımdır. İçerik öğrencilerin sorduğu sorulara ya da onların sorun ve ihtiyaçlarına göre düzenlenir. Öğrenci merkezli tasarılara daha uygundur. Yaşantı merkezli eğitim program tasarılarına uygundur.

Vardama ilkesi nedir?

Vardama. Yordama, kestirme, tahmin etme, öteleme, ön görme. Vardama ilkesi, öğrencinin akıl yürütme becerisini geliştirir.İçerik vardamadan yoksunsa ezberci zihniyet ortaya çıkar.