Razi ne buldu?

İçindekiler:

  1. Razi ne buldu?
  2. Ebubekir er Razi ne yapmıştır?
  3. Hava neyi temsil eder?
  4. Hava elementi ne demek?
  5. Su neyi simgeler?
  6. Evde örümcek niye olur?

Razi ne buldu?

El-Razi sodyum karbonat (soda) ile potasyum karbonat (potas) arasındaki farkı ortaya koymuş, klorür asiti ile nitrat asitinin elde edilmesi için reçeteler vermiş, ”damıtılmış şap suyu” (ruh el-zac) adını verdiği sülfat asitini bulmuş, karıncaları damıtarak formik asiti (karınca asiti) ilk kez elde etmiştir.

Ebubekir er Razi ne yapmıştır?

Râzî doğduğu şehir olan Rey'de felsefe, matematik, doğa bilimleri ve astronomi eğitimi aldıktan sonra Bağdat ve başka İslam şehirlerinde öğrenimini tamamlamıştır. Razî eczacılık, simya, müzik ve felsefe dallarına çok önemli katkılar yapmıştır. Farklı alanlar ile alakalı yaklaşık 200 kitap ve makalesi vardır.

Hava neyi temsil eder?

Ahlak (Ateş), Estetik ve Ruh (Su), Akıl (Hava), Fiziksel her şey (Toprak)… * Yine eski Sümerler'de tanrılar elementlere karşılık gelirdi. Anu Gökler (hava), Enlil (Ateş), Ninhursaga (Toprak), Enki (su) tanrısı.

Hava elementi ne demek?

Hava elementi İkizler, Terazi, Kova burçlarından oluşur. Entelektüel, iletişimci, işbirliğine eğilimli, objektif ve mantıklı, zihinselliği öne çıkaran, ilişkilere önem veren, mesafeli, algılaması güçlü, meraklı, özgürlükçü, soyut, rasyonel, başkalarıyla fikir alışverişinde bulunan özellikler taşır.

Su neyi simgeler?

Su fiziksel gerçekliği simgeler gibi görünse de insan ruhunun saflığını, derinliğini, kalplere akışını da simgeler. Suyun olduğu yerde hayat vardır deriz ve su kenarlarında yaşamayı severiz .

Evde örümcek niye olur?

Örümcekler, sıcak bir yer veya yeni yiyecek kaynakları aradıklarında, bitkilere ve ağaçlara tırmanarak, çatlaklardan evinize girebilirler. Evinizin yakınındaki kuru otları, taşları, yaprakları veya diğer birikintileri de kaldırmalısınız.