Afyonla Sandıklı arası kaç kilometre?

İçindekiler:

  1. Afyonla Sandıklı arası kaç kilometre?
  2. Sandıklı Dağları hangi bölgede?
  3. Kumalar dağı nerede?
  4. Akdağ hangi bölgede?
  5. Sandıklı ne demek?
  6. Pentapolis neresi?

Afyonla Sandıklı arası kaç kilometre?

Sandıklı, Afyon Merkez, Afyon arası mesafe, Sandıklı, Afyon Merkez, Afyon yol haritası, Sandıklı, Afyon Merkez, Afyon kaç saat kaç km. Sandıklı, Afyon Merkez, Afyon arası mesafe : 62 kilometre. Sandıklı, Afyon Merkez, Afyon arası süre : 47 dakika.

Sandıklı Dağları hangi bölgede?

Sandıklı, Afyonkarahisar'ın bir ilçesidir. Afyonkarahisar iline bağlı ilçe olan Sandıklı, Ege bölgesinin İç Batı Anadolu bölümünde, Antalya-Ankara karayolu üzerinde yer alır. İlçe, doğusundaki Kumalar Dağı eteğinde kurulmuştur.

Kumalar dağı nerede?

Kumalar Dağı, Sandıklı'nın doğu sınırını kaplayan, Afyonkarahisar - Sandıklı - Dinar doğrultusunda, başka bir tanımlama ile kuzeygüney yönünde il topraklarını iki büyük havzaya ayırarak uzanan 50 – 60 km uzunluğunda ve 30 – 35 km genişliğinde bir dağ kütlesidir.

Akdağ hangi bölgede?

Ak Dağlar, Türkiye'de Akdeniz bölgesinde eski Likya bölgesi olarak gösterilen Antalya'da yükselmektedir. Bey Dağları'nın kolu olan Akdağlar Yüksek Tekellioğulları Dağları'nın, Kıyı Beydağları ve Merkezi Beydağları boyunca uzanan sıradağlardır.

Sandıklı ne demek?

Sandıklı nedir, Sandıklı ne demek Sandıklı; Dil bilgisi yönünden Türkçe'de özel olarak kullanılır. Duvar kaplamalarında kullanılan bir tür ince tahta. Süs olarak kullanılan bir tür altın para.

Pentapolis neresi?

HİEROPOLİS:Sandıklı ilçesi, Koçhisar köyünde kurulan Pentapolis adlı kentlerinden biridir. Aynı zamanda Phrygia Salutaris (Şifalı Frigya)'nın merkezidir. “Kutsal Kent” olarak adlandırılmıştır. Roma döneminde yarı özerk konumııyla, imparator adına bronz kent sikkeleri bastırmıştır.