Atlas ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Atlas ne işe yarar?
  2. Yok Atlas ne işe yarar?
  3. Atlas C1 nedir?
  4. Vertebra Cervicalis nerede bulunur?
  5. Vertebra Thoracicae ne demek?
  6. Vertebra Lumbales ne demek?
  7. Lumbar ne demek tıp?

Atlas ne işe yarar?

ATLAS Uygulaması, Bakanlığımız bünyesinde çeşitli seviyelerde üretilen coğrafi verileri, web üzerinden 2 ve 3 boyutlu olarak sunabilen bir uygulamadır. İşbirliği Protokolleri kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait coğrafi veri servisleri de ATLAS uygulamasına katman olarak eklenebilmektedir.

Yok Atlas ne işe yarar?

YÖK Atlas, üniversiteye gitmeye hazırlanan adayların, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha kolay ve sağlıklı adımlar atabilmeleri için YÖK tarafından hazırlanan bir platformdur.

Atlas C1 nedir?

Boyundaki ilk kemik, Atlas ya da C1 olarak adlandırılır ve baş ile boyun bölgesinin birleştiği yerde yüzük şeklinde bir yapıdır. İkinci kemik ise C2 ya da Axis olarak adlandırlır ve Atlas'ın hemen altında bulunur. Atlas ve Axis ise beraber “Üst Servikal Omurga” olarak adlandırılır.

Vertebra Cervicalis nerede bulunur?

Buna göre ilk 7 vertebra boyun bölgesinde bulunduğundan vertebrae cervicales (C1-7) (servikal vertebralar- boyun omurları), sonraki 12 vertebra göğüs bölgesinde bulunduğundan vertebrae thoracicae (T1-12) (torakal vertebralar, göğüs omurları), en aşağıdaki 5 vertebra da bel bölgesinde bulunduğundan vertebrae lumbales ( ...

Vertebra Thoracicae ne demek?

Vertabrae thoracicae türkçesi Vertabrae thoracicae nedir Göğüs omurları. Sırt omurları. Sayıları evcil memelilerde 13-18 arasında değişen, omurganın sırt kısmını biçimlendiren omurlar, vertabra torasika, göğüs omurları.

Vertebra Lumbales ne demek?

Bel omurları : Sayıları evcil memeli hayvanlarda 5-7 arasında değişen, omurganın bel bölgesini biçimlendiren omurlar, vertebra lumbales. ... Hayvanlarda omuz başı ile sağrı arası. Toprağı aktarmaya veya işlemeye yarayan, uzun saplı, ayakla basılacak yeri tahta, ucu sivri kürek veya çatal biçiminde bir tarım aracı.

Lumbar ne demek tıp?

Tıp biliminde L2 olarak numaralandıran ve ayrıca "İkinci Bel" olarak da bilinen vücut bölgesi. Epidural anestezide "uyuşan" (ağrı hissi ortadan kalkan) bölgeler T10 (onuncu göğüs kafesi (Thoracal) omuru) - bu L2 (ikinci bel (Lumbar) omuru) arasında kalan dermatom bölgelerdir.