Dijital vatandaşlık kuralları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Dijital vatandaşlık kuralları nelerdir?
  2. E-devlet HES kodu nasıl alınır?
  3. E-Devlet Kapısı nasıl kullanılır?
  4. E nabız nasıl açılır?
  5. Tahlil sonuçları e-Nabıza ne zaman düşer?
  6. E devletten e-nabız a nasıl giriş yapılır?

Dijital vatandaşlık kuralları nelerdir?

Dijital Vatandaş Olmanın Kuralları

  • Teknolojiyi kötüye kullanmamak, online dünyada etkileşim ve iletişim kurarken doğru, etik ve ahlaki davranışlar sergilemek.
  • Dijital dünyada neler paylaştığına dikkat etmek; din, dil, ırk vb. kavramlar özelinde rencide edici tavırlar takınmamak.
  • Sosyal medya hesaplarını diğer bireyleri rahatsız edici şekilde kullanmamak.

E-devlet HES kodu nasıl alınır?

Bu işlemi SMS yolu ile yapmak için izlemeniz gereken adımlar ise şöyle… HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla TC kimlik numaranızı, TC Kimlik Seri numarasının son 4 hanesini ve Paylaşım süresini gün sayısı olarak yazıp 2023'e SMS atın.

E-Devlet Kapısı nasıl kullanılır?

e-Devlet Kapısı Nasıl Kullanılır? Bir web tarayıcı veya mobil uygulama üzerinden kişisel bilgilere erişim veya güvenlik gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza, mobil imza, internet bankacılığı ve TC Kimlik kartı gibi kimlik doğrulama araçlarıyla kullanılmaktadır.

E nabız nasıl açılır?

* İlk kez e-Nabız kullanıcısı olacak kişiler e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden e-Nabız'a giriş yaparak profil ayarları üzerinden e-Nabız şifresi oluşturmalı ya da kendi Aile Hekimine başvurarak e-Nabız için geçici şifre edinmelidir.

Tahlil sonuçları e-Nabıza ne zaman düşer?

Sonuçların sisteme yüklenmesi ve E-nabıza düşmesi de genellikle bu saatlerde olmaktadır. Yani öğleden önce verilen kan tahlillerinin MHRS tahlil sonuçlarını saat 15.

E devletten e-nabız a nasıl giriş yapılır?

E-Devlet şifreniz yoksa Sağlık Bakanlığına kayıtlı Aile Hekiminize cep telefonu numaranızın kaydını yaptırarak, telefonunuza gelecek kısa mesaj ile size iletilen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.