Kametten sonra ne söylenir?

İçindekiler:

  1. Kametten sonra ne söylenir?
  2. Imam namaz sonunda nasıl dua eder?
  3. Namaz bittikten sonra ne söylenir?
  4. Namaz bittikten sonra neler yapılır?
  5. Tesbihin piri kim?

Kametten sonra ne söylenir?

"Subhanallahi vel hamdu lillahi ve la ilahe illellahu vallahu ekber.

Imam namaz sonunda nasıl dua eder?

"Farz namazı kıldığınız zaman, her bir farz namazdan sonra on defa: "Lâ ilâhe illellâhu vahdehû lâ şerîke lehü lehül mülkü ve lehül hamdü ve huve alâ kulli şeyin kadîrun." deyiniz. Böyle diyene bir köle azâd etmiş gibi ecir yazılır." (Buhârî, Ezan, 155) buyururlardı. Ya Rabbi, kıldığımız namazları kabul eyle!

Namaz bittikten sonra ne söylenir?

Yalnız veya cemaat ile kılınan namazlardan sonra yapılması gereken ilk şey ”Allahümme entesselamü ve minkes-selamü tebarekte ya zel-celali vel-ikram” duasını okumaktır. Daha sonrasında “Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüv elhayyelkayyume ve etübü ileyh” şeklindeki istiğfar duası 3 kere okunarak devam edilir.

Namaz bittikten sonra neler yapılır?

Namazdan sonra yapılan tesbihat, sünnet-i Seniyyedir. Yani Peygamber Efendimizin bir sünnetini yerine getirmiş oluyorsunuz. Allah (CC), Kuran-ı Kerim'de “Beni bol bol zikredin” buyurmuştur. Tesbihatta, Subhanallah, Elhamdülillah, Allahu Ekber ve “La ilahe İllallah” diyerek Allah'ı bolca zikretmiş oluyorsunuz.

Tesbihin piri kim?

Böylece ilk tesbihin ortaya çıktığı varsayılır. Bundan ötürü Veysel Karanî tesbihcilerin piri sayılmaktadır. Tesbih başta da belirttiğimiz gibi, ilk kullanımından günümüze kadar şeklen ve yapım olarak çok değişik merhaleler geçirmiştir.