Çifte Minareli Medrese kime ait?

İçindekiler:

  1. Çifte Minareli Medrese kime ait?
  2. Karatay Medresesi hangi döneme aittir?
  3. Konya'da medrese var mıdır?
  4. Konya'da kervansaray var mı?
  5. Konya'da tarihi çeşme var mı?
  6. Konya'da han var mıdır?
  7. Hanlar ne amaçla kullanılır?
  8. Konya Han nerede?
  9. MasterChef Konya'da nerede?

Çifte Minareli Medrese kime ait?

Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad'ın kızı Hüdâvent Hatun tarafından 1253 yılında yaptırılmış olan bu tarihi yapı, Anadolu'nun en büyük sanat şaheserlerinden biridir. Hüdâvent Hatun'dan dolayı "Hatuniye Medresesi" olarak da adlandırılır. .

Karatay Medresesi hangi döneme aittir?

Çinilerde kullanılan renkler, turkuvaz (firuze), lacivert ve siyahtır. Anadolu Selçuklu Devri çini işçiliğinde önemli yeri bulunan Karatay Medresesi 1955 yılında "Çini Eserler Müzesi" olarak ziyarete açılmıştır.

Konya'da medrese var mıdır?

İnce Minare Müzesi Alaaddin camiinin batısında Selçuklu veziri Sahib Ata Fahreddin Ali tarafından hadis ilmi okutulmak üzere 1254'de kurulan İnce Minare Medresesi bulunur.

Konya'da kervansaray var mı?

Tarihte yolcuların konaklama merkezi olan, ticaretin gelişmesine önemli katkı sağlayan kervansarayların Anadolu'daki en büyük örnekleri arasında yer alan ve günümüze kadar ayakta kalmayı başaran Zazadin Hanı, mimari güzelliğiyle görenleri adeta büyülüyor.

Konya'da tarihi çeşme var mı?

Tarihi özellikleriyle öne çıkan çeşmeler arasında Yavuz Sultan Selim, Alipaşa, Hoca Habib, Ferhuniye, Sahip Ata, Ferit Paşa, Sırçalı ve Gevraki gibi yüzlerce çeşme yer alıyor.

Konya'da han var mıdır?

Konya'ya 22 kilometre uzaklıkta, Aksaray-Konya karayolundan 5 kilometre içeride Tömek köyü yakınında yer alan han, Selçuklu kervansaraylar ağının en güzel yapılarından biri olarak biliniyor. Zazadin Hanı'nın inşasının, Anadolu Selçuklu Sultanı 1.

Hanlar ne amaçla kullanılır?

Selçuklu ve Osmanlı sivil mimari yapıtlarında önemli yeri olan hanlar tasarımlarına uygun olarak ticari amaçlı kervanların, seyahat halinde yolcuların, geceyi rahat ve emniyet içerisinde geçirebilmeleri için inşa edilmiş aynı zamanda hem misafirhane, hem de pazar olan, harp zamanlarında da erzak ve mühimmat ambarı ...

Konya Han nerede?

Han Konya- Beyşehir yolu üzerinde bulunmaktadır. Eser M. 14. yüzyıla tarihlendirilir.

MasterChef Konya'da nerede?

12 ARALIK MASTERCHEF NEREDE ÇEKİLDİ? MasterChef, Konya'da bulunan Selçuklu kervansaraylar ağının en güzel yapılarından biri olan Zazadin Han'da çekildi.