Centistoke ne demek?

İçindekiler:

  1. Centistoke ne demek?
  2. Brookfield nedir?
  3. Viskozimetre türleri nelerdir?
  4. Kinematik viskozite birimi nedir?
  5. Tanecikler arası etkileşim arttıkça viskozite nasıl değişir?
  6. Ubbelohde Viskozimetresi nedir?

Centistoke ne demek?

Stokes, cgs sisteminde kinematik viskozitenin birimidir. Kısaca S veya St şeklinde gösterilir. George Gabriel Stokes'un adına ithafen verilmiştir. Bazen centistokes (cS veya cSt) şeklinde de gösterilebilir.

Brookfield nedir?

Brookfield marka Viskozimetreler, Viskozite ölçümü ile ilgilenen herkesin çok yakından tanıdığı cihazlardır. Analog ve dijital bir çok model geliştirmiş olan Brookfield, 70 yıldır viskozite ölçümü ile ilgili cihaz ve bu cihazlara ait ekipmanlar üretmektedir.

Viskozimetre türleri nelerdir?

Farklı viskozimetre türleri mevcuttur: kılcal viskozimetreler (cam veya u-tüp viskozimetre olarak da bilinir), rotasyonel viskozimetreler, düşen küre viskozimetreleri, düşen piston viskozimetreleri, titreşimli viskozimetreler, orifis viskozimetreler ve kabarcık viskozimetreleri.

Kinematik viskozite birimi nedir?

Kinematik viskozite'nin (Yunan sembol: ν) SI birimi (m2·s−1) dir. Kinematik viskozite'nin cgs birimi George Gabriel Stokes'un adına ithafen stokes olup S veya St şeklinde kısaltılır. Bazen centistokes (cS veya cSt) şeklinde de kullanılabilir. 1 stokes = 100 centistokes = 1 cm2·s−1 = 0.

Tanecikler arası etkileşim arttıkça viskozite nasıl değişir?

Sıvıların akmaya karşı gösterdikleri dirence viskozite denir. Bir sıvının viskozitesi ne kadar fazla ise madde o kadar yavaş akar. Moleküller arası etkileşim arttıkça sıvının viskozite özelliği de artar. ...

Ubbelohde Viskozimetresi nedir?

Ubbelohde Viskozimetre nedir Ubbelohde viskozimetre, bir sıvının viskozitesini ölçmek için kullanılan kimyasal bir alettir. Kılcal esaslı bir yöntemdir. Bu cihaz, yüksek viskoziteli sıvılar ile ölçüm almaya uygundur.