Genel anestezi riskleri nedir?

İçindekiler:

  1. Genel anestezi riskleri nedir?
  2. Ameliyattan sonra su içilir mi?
  3. Ameliyattan sonra neden su verilmez?
  4. Ameliyattan sonra neden nescafe içilir?
  5. Safra kesesi ameliyatı olanlar kahve içebilir mi?

Genel anestezi riskleri nedir?

Boyun ağrısı, sırt ağrısı, dudak, dil, diş ve boğaz hasarı, anestezi altında iken olan bitenin farkında olma, aspirasyon, alerji ve sinir hasarı. Çok nadir görülen riskler: Ses telleri, soluk borusu, yemek borusu ve boyun omurlarının hasar görmesi. Koter cihazına bağlı yanıklar ve kalp krizi geçirilmesi.

Ameliyattan sonra su içilir mi?

Ameliyat öğleden sonra ise sabah 06:00 da iki dilim ekmek veya 4 bisküvi ile istenilen sıvı ile alabilirler. Ameliyattan 2 saat öncesine kadar berrak sıvı (su, şekerli su, çay, ıhlamur, berrak meyve suları) alabilirler (süt, gazlı içecekler, çorba hariç).

Ameliyattan sonra neden su verilmez?

Çünkü suyu yemeklerle beraber tüketirseniz, midenizde hacim kaplayacağı için gıdalarla alacağınız protein ve enerji azalacaktır. Aynı zamanda öğürme ve kusma ihtimaliniz de artacaktır. Ayrıca yemekten önceki ve sonraki yarım saat içinde de su içilmemelidir.

Ameliyattan sonra neden nescafe içilir?

Hatta bazı anestesi uzmanları, ameliyat sonrası ağrıları dindirmek için hastalara kahve içmeyi öneriyor. Kahve güneş ışınlarının neden olduğu cilt kanserinden koruyor. Fiziksel egzersizle birlikte ölçülü kah- ve tüketimi, güneşin ultraviyole B (UVB) ışınlarının yol açtığı kanserojen etkileri ortadan kaldırabiliyor.

Safra kesesi ameliyatı olanlar kahve içebilir mi?

Safra kesesi ameliyatı sonrası gaz yapan, alkol içeren tüm yiyecek ve içeceklerden uzak durmak gerekir. Bu süreçte kola ve gazoz başta olmak üzere hazır meyve suları, koyu çay ve kahve, nescafe, maden suyu, limonata, soda, boza, alkollü içecekler ve kakaolu sütten uzak durulmalıdır.