Doğrudan analoji nedir?

İçindekiler:

  1. Doğrudan analoji nedir?
  2. Ekiple öğretim yöntemi nedir?
  3. Öğretme Stratejileri nedir?
  4. Yaklaşım yöntem ve teknik nedir?
  5. Genel öğretim ilkeleri nelerdir?
  6. Didaktik yöntem nedir?
  7. Didaktik üslup nedir?

Doğrudan analoji nedir?

Doğrudan analoji: Bu analoji türünde bir alandaki gerçekler, sahip olunan bilgiler veya üretilen teknolojiler diğer alanlarda geliştirilecek olan fikirlerin temelini oluşturur. Doğrudan analojiler açık anlatımlıdırlar ve en yakın olası çözümleri oluştururlar. Basitçe iki nesne ya da kavramın karşılaştırılmasıdır.

Ekiple öğretim yöntemi nedir?

Ekiple öğretim; iki yada daha fazla öğretmen ve diğer ilgilinin öğretim tekniklerini planlama, sunma ve değerlendirmede anlamlı ve metodolojik bir işbirliği yapmasıdır.

Öğretme Stratejileri nedir?

Öğretim stratejisi demek ise belirlenen hedef ve kazanımlara varmayı sağlayan, bir derste uygulanacak olan yöntem-tekniklerin belirlenmesi ile kullanılacak araç gereç ve materyallerin seçilmesine yön veren genel yol olarak belirtilmektedir.

Yaklaşım yöntem ve teknik nedir?

YAKLAŞIM (STRATEJİ) = Genel olarak bir düşünce sistemi ve kavramlar bütünü. YÖNTEM (METOT) = Öğrenmek ve öğretmek için seçilen ve izlenen yol. TEKNİK = Öğretme ve öğrenme yöntemini uygulamaya koyma biçimi. Balık tutmak isteyen bir insanın, balığı denizde mi gölde mi yoksa nehirde mi tutacağı yaklaşımdır.

Genel öğretim ilkeleri nelerdir?

Başlıca öğretim ilkeleri şunlardır;

  • Hedefe görelik (Amaca uygunluk)
  • Öğrenciye görelik (Çocuğa uygunluk)
  • Yaşama yakınlık (Hayatilik)
  • Somuttan soyuta.
  • Bilinenden bilinmeyene.
  • Kolaydan zora (Basitten karmaşığa)
  • Yakından uzağa.
  • Açıklık (Alenilik)

Didaktik yöntem nedir?

Edebiyat alanında yazılmış olan yazıların bize bilgi aktarmasını sağlayan yazılara didaktik yöntem denmektedir. Yani didaktik yöntem okuyunca bilgi aktarmak amacıyla yazılmakta olan bir yazı türüdür. İnceleme, makale veya gezi türünde yazılan yazıların hemen hemen hepsi didaktik yöntem kullanılarak yazılmaktadır.

Didaktik üslup nedir?

Didaktik ve Didaktik Eser Nedir. Türkçede kelime anlamı olarak öğretici, eğitici, ders veren, bilgi vermek amaçlı anlamlarında kullanılmaktadır. Didaktik eser en kısa tanımıyla öğretici, ders verici bilgi vermek amaçlı yazılmış eser anlamına gelir. ...