Mostar koprusu kimin eseridir?

İçindekiler:

  1. Mostar koprusu kimin eseridir?
  2. Mostar kaç metre?
  3. Mostar Köprüsü mimarı kimdir?
  4. Drina Köprüsü hangi ülkededir?
  5. Drina Nehri nerede?
  6. Drina Köprüsü hangi nehir üzerinde?
  7. Bosna Hersek nerede yer alır?
  8. Bosna-Hersek hangi antlaşma ile bağımsız oldu?
  9. Bosna-Hersek hangi kıtada yer alır?
  10. Bosna Hersek nereye ait?

Mostar koprusu kimin eseridir?

MİMAR SİNAN'IN ÖĞRENCİSİ TARAFINDAN YAPILDI Mimar Sinan'ın talebesi Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında inşa edilen ve adeta Neretva üzerindeki bir "Osmanlı gerdanlığı" gibi uzanan Mostar Köprüsü, şehrin yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmesinin de başlıca sebebi olarak gösteriliyor.

Mostar kaç metre?

29 m

Mostar Köprüsü mimarı kimdir?

Mimar Hayreddin

Drina Köprüsü hangi ülkededir?

Osmanlı tarihinin en önemli sadrazamlarından biri olarak kabul edilen Sokollu Mehmed Paşa adına Bosna Hersek'in doğusundaki Visegrad şehrinde Mimar Sinan tarafından inşa edilen Drina Köprüsü, ülkedeki en önemli Osmanlı eserleri arasında yer alıyor.

Drina Nehri nerede?

Drina (Boşnakça ve Sırpça: Дрина, Drina ), Balkanlar'da uzanan, Sava Irmağı'nın 346 km boyundaki en büyük kolu olan nehir.

Drina Köprüsü hangi nehir üzerinde?

Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü (Drina Köprüsü)

Bosna Hersek nerede yer alır?

Bosna Hersek; Hırvatistan, Karadağ ve Sırbistan ile komşu olan bir Avrupa ülkesidir. Ayrıca Adriyatik denizine de küçük bir kıyısı bulunmaktadır. Bosna, ülkenin kuzey bölgesidir, Hersek ise ülkenin güney bölgesidir. Bosna Hersek, 4 milyona yakın bir nüfusa sahiptir.

Bosna-Hersek hangi antlaşma ile bağımsız oldu?

Yugoslavya iç savaşı Şubat 1992'de bağımsızlığını ilan eden Bosna - Hersek 7 Nisan 1992'de ABD ve diğer batılı ülkelerce tanındı ve 22 Mayıs 1992'de Birleşmiş Milletler'e yaptığı üyelik başvurusu kabul edildi. ... Savaşın ilk aylarında doğudaki pek çok Boşnak şehri sırpların saldırıları sonucu kolayca düştü.

Bosna-Hersek hangi kıtada yer alır?

Avrupa

Bosna Hersek nereye ait?

Bosna-Hersek, Balkanlar'da yer alan ülkedir. Ülke bir bütünü oluşturan Boşnaklar, Sırplar ve Hırvatlar olmak üzere üç etnik gruba ev sahipliği yapmaktadır.