2 yıl okuyan tekniker mi teknisyen mi?

İçindekiler:

  1. 2 yıl okuyan tekniker mi teknisyen mi?
  2. Anadolu meslek lisesi mezunu teknisyen olur mu?
  3. Meslek lisesi mezunu teknisyen olur mu?
  4. Teknik Eğitim Fakültesi mezunları tekniker olabilir mi?
  5. Ticaret meslek lisesi mezunu teknisyen olabilir mi?

2 yıl okuyan tekniker mi teknisyen mi?

Hem işin inceliğini bilir hem de tekniğini. teknikerle teknisyen zaten aynı meslek lisesinden çıkıyor. teknikerin tek farkı meslek lisesinden sonra iki yıl meslek yüksekokulu okuması.

Anadolu meslek lisesi mezunu teknisyen olur mu?

Bu değişiklik sonucunda öğrenimin teknik olup olmadığına bakılmaksızın sağlık, ticaret, turizm gibi pek çok alan ve daldan mezun olanların hepsi mesleki ve teknik anadolu lisesi bünyesine alındığından bu alan ve dallardan mezun olanların kamuda teknisyen kadrosuna atanma talepleri ortaya çıktı.

Meslek lisesi mezunu teknisyen olur mu?

Kamuajans.com - Resmi Gazetede yer alan düzenlemeye göre tüm mesleki ve teknik öğrenim mezunları "teknisyen" unvanını alabilecek. ... "Gördükleri mesleki teknik öğretim alanlarına göre; a) Endüstri meslek lisesi, kız meslek lisesi, teknik lise ve kız teknik lisesi mezunlarına, "teknisyen",... Unvanı verilir."

Teknik Eğitim Fakültesi mezunları tekniker olabilir mi?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının günlü 54849 sayılı cevabında; öğretmen unvanı ile mezun olanların öğretmenlik mesleği dışında görev almaları halinde öğretmenlik unvanını kullanabilecekleri, tekniker unvanını kullanamayacakları, çalıştıkları kurumun bu kişilere tekniker muamelesi yapmasının iş yerinin ...

Ticaret meslek lisesi mezunu teknisyen olabilir mi?

İzmir Bölge İdare Mahkemesi, bu kararıyla, Ticaret Meslek Lisesi mezunu memurların teknisyen kadrosuna atanabilmesine hükmetmiştir.