Karganın düşmanı nedir?

İçindekiler:

  1. Karganın düşmanı nedir?
  2. Kargalar en çok neyi sever?
  3. IQ testi nasil yapilir?
  4. Yunus balıkları zeki midir?

Karganın düşmanı nedir?

Bir karga, yerde başka bir karganın ölüsünü görünce gaklayarak alarm verir. Sonra dallara konarlar ve bağırmaya başlarlar. ... Kargalar, en büyük düşmanları olan orman baykuşlarını gördüğünde de türdeşlerini uyarıyor. Çağrıyı duyup bir araya toplanan alakargalar, ortak düşmanlarının üzerine çullanıyor.

Kargalar en çok neyi sever?

Kargalar insanlarla birlikte yaşarken bu birlikteliğin kendilerine getirebileceği kolaylıkları da kullanıyorlar. Ceviz, fındık gibi yemeyi çok sevdikleri kabuklu yiyecekleri kırabilmek için bu yiyecekleri araç trafiğinin ortasına bırakıyorlar ve arabalar üzerinden geçip kabukları kırdığında yemek için geri geliyorlar.

IQ testi nasil yapilir?

IQ HESABI. IQ= ( zeka yaşı/gerçek yaş ) x 100 olarak hesaplanmaya başlandı. Yani, zeka yaşı, gerçek yaşa bölünüyor ve 100 ile çarpılması ile ortaya çıkıyor. Formülden de görüldüğü gibi, gerçek yaş ve zeka yaşı aynı ise, IQ'su 100 olarak çıkacaktır.

Yunus balıkları zeki midir?

İngiliz Sunday Times gazetesinde yer alan habere göre, yunus davranışları üzerinde yapılan çeşitli araştırmalar sonucunda, yunusların insanlardan sonra en zeki ikinci canlı olduğu ortaya çıktı. Böylece yunuslar, zekâ sıralamasında maymunları alt ederek, hayvanlar âleminin en zeki üyesi olma unvanını kazandı.