BS nedir tıp?

İçindekiler:

  1. BS nedir tıp?
  2. ASD neyin kısaltması?
  3. STD neyin kısaltması?
  4. STD dersi nedir?
  5. STD ne demek?
  6. Bedende STD ne demek?
  7. Standart Kazak ne demek?

BS nedir tıp?

Brugada sendromu (BS) ilk kez 1992 yılında, genç yaştaki hastalarda ventrikül aritmisi ve ani ölümle karakterize bir sendrom olarak tanımlanmıştır. Bu hastalıkta elektrokardiyografi (EKG) bulgusu olarak elektrolit bozukluğu, kalp hastalığı, kardiyak iskemi olmaksızın V1-V3 derivasyonlarında ST yüksekliği görülür.

ASD neyin kısaltması?

Örneğin ASD (atriyal septal defekt) asede, LDL (low density lipoprotein) ledele şeklinde okunmalıdır. 10- Genel dilimizde de, tıp dilinde de karşılaşılan bir yanlışlık, kısaltmanın son harfinin temsil ettiği sözcüğün kısaltmadan sonra gereksiz olarak tekrarlanmasıdır: TUS sınavı gibi.

STD neyin kısaltması?

İngilizcede std'ın anlamı written abbreviation for standard .

STD dersi nedir?

Cevap: Lise 1 S. Set – Seçmeli Sosyal Etkinlik dersidir. Bu ders adı üzerinde sosyal etkinliklerin yapıldığı bir derstir.

STD ne demek?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar(STD) kişiler arasındaki cinsel ilişki sonucunda yayılır. Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne göre ABD'de yılda 15 milyon civarında STD vakasıyla karşılaşılıyor.

Bedende STD ne demek?

Standart beden ölçüsü anlamına gelmektedir, standart bulunan bedenlere STD beden denilmektedir.

Standart Kazak ne demek?

Standart beden ölçüleri değişiklik gösterirken ülkemizde belirtilen standart beden 38 ile 42 beden aralığıdır. Bu beden aralığında olan neredeyse herkese uyan kıyafetler standart beden kıyafetlerdir. Eşofmanlar, kazaklar ve sweatshirt gibi ürünlerde genel olarak standart beden uygulaması yapılır.