Öğretmenler için tezsiz yüksek lisans ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Öğretmenler için tezsiz yüksek lisans ne işe yarar?
  2. Özel Hukuk Tezsiz yüksek lisans ne işe yarar?
  3. Yüksek lisans öğretmen maaşını ne kadar etkiler?
  4. Tezli yüksek lisansa kaç kademe verilir?
  5. Yüksek lisans yapan memura izin verilir mi?
  6. Yüksek lisans tayin sebebi mi?
  7. Yüksek lisans yapan öğretmene kaç gün izin verilir?
  8. Kamuda çalışanlar yüksek lisans bursu alabilir mi?
  9. Geri Ödemeli Kredi sigortalı işe girince kesilir mi?

Öğretmenler için tezsiz yüksek lisans ne işe yarar?

Bunlar : - Devlet memurları olarak görev yapanlar için tezsiz yüksek lisans bitirenlere 657 sayılı Kanunun 36 ncı maddesi kapsamında ilave bir kademe ilerlemesi verilmektedir. - Öğretmen olarak görev yapanlardan tezsiz yüksek lisans mezunu olanlara ek ders ücreti %5 artırımlı ödenmektedir.

Özel Hukuk Tezsiz yüksek lisans ne işe yarar?

Özel Hukuk Tezsiz Yüksek Lisans, hukuk biliminin farklı boyutlardan görülmesine olanak sağlar. ... Hukuk alanında üstün niteliğe sahip olan bireylerin yetiştirilmesine yönelik olarak tasarlanmıştır. Program süresi boyunca bilgi öğretiminin yanı sıra; araştırma ve aynı zamanda inceleme yöntemleri öğretilir.

Yüksek lisans öğretmen maaşını ne kadar etkiler?

Lisansüstü eğitimlerin ek ders ücretine etkisi Mevcut belirlemelere göre, ders görevi verilen ve/veya ders görevi verilmiş sayılan öğretmenlere her ders saati için ödenen ücret; yüksek lisans (tezli veya tezsiz) yapmış olanlara %5, doktora yapmış olanlara ise %15 artırımlı ödenmektedir.

Tezli yüksek lisansa kaç kademe verilir?

Tezli ve tezsiz yüksek lisansı denk gören düzenlemeler değiştirilmelidir. Soru: Bilindiği üzere tezsiz yüksek lisans yapanlar ile tezli yüksek lisans yapan memurlara 1 kademe ilerlemesi verilmektedir.

Yüksek lisans yapan memura izin verilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yüksek lisans dersleri sebebiyle memurlara mesai saatleri içerisinde izin verileceğine dair herhangi bir hüküm bulunmamakta. Ancak ,çalıştığınız amirinizin sizi idare etmesi halinde saatlik izin vermesi halinde yüksek lisans programlarına devam edebilirsiniz.

Yüksek lisans tayin sebebi mi?

Yüksek lisans ya da doktora öğrenimi yaptıkları alanda ikinci kez lisansüstü öğrenim kazananlar ile bir defadan fazla yapılan yüksek lisans ya da doktora öğrenimleri yer değiştirmelerde dikkate alınmaz.

Yüksek lisans yapan öğretmene kaç gün izin verilir?

Yüksek lisans öğrenimine devam edenlere, görevlerini aksatmamak kaydıyla haftada iki yarım gün izin verilebilir. Öğretmenlerin ders saatleri, bu öğrenimlerine devam edebilmelerine olanak verecek şekilde düzenlenir.

Kamuda çalışanlar yüksek lisans bursu alabilir mi?

h) Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrencilere, ... burs verilmez." 9. Maddenin mülga (c) bendi şöyleydi: "Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında, asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrencilere, burs verilmez".

Geri Ödemeli Kredi sigortalı işe girince kesilir mi?

Çalışan öğrenci veya çalışmayı düşünen öğrencilerin aklına takılan bir soruda, “sigortalı bir işte çalışırsam KYK bursum kesilir mi?” sorusu. ... Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan kredi veya burs alan öğrencinin işe girmesi halinde almakta olduğu burs veya kredi kesilmeyecek.