Östaki tüpü tıkanıklığı nasıl açılır?

İçindekiler:

  1. Östaki tüpü tıkanıklığı nasıl açılır?
  2. Östaki disfonksiyonu neden olur?
  3. Sinüzit östaki borusunu tıkar mı?
  4. Alerjik rinit kulak tıkanıklığı yapar mı?

Östaki tüpü tıkanıklığı nasıl açılır?

Uygulayın: “Valsalva manevrası” Burun deliklerinizi kapatın, ağzınız kapalı iken karın kasınızı gererek burnunuzdan üflüyormuş gibi nefes verin. Bu hareket östaki borusunu açarak basıncın dengelenmesini sağlar. Ameliyat sonrasında “Valsalva manevrasını” bir ay süresince günde 3-5 kez yapmanızı tavsiye ederiz.

Östaki disfonksiyonu neden olur?

En yaygın östaki disfonksiyonu nedenleri burun ve geniz boşluğunda tıkanıklık yapan durumlardır. Bunlar içinde çocuklarda adenoid hipertrofi( geniz eti büyüklüğü) , yetişkinlerde ise burun kıkırdak kemik yapısında eğrilik ( septum deviasyonu) ve burun etlerinde şişme ( konka hipertrofisi) sayılabilir.

Sinüzit östaki borusunu tıkar mı?

Östaki borusunun tıkanmasına yol açan en sık sebep basit soğuk algınlığıdır. Orta kulak iltihapları yanında, geniz eti, burun eti şişlikleri, sinüzitler ve burun alerjileri de (saman nezlesi gibi) sık sebeplerdendir. Östaki borusu yetişkinlere göre daha dar olduğu için çocuklar tıkanıklığa daha yatkındırlar.

Alerjik rinit kulak tıkanıklığı yapar mı?

Alerjik rinitin belirtileri nelerdir? Alerjik rinitli hastalar; hapşırık, burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve burun kaşıntısı şikayetleri ile başvururlar. Ayrıca geniz akıntısı, öksürük, halsizlik, koku almada güçlük olabilir. Bazı hastalarda damak ve kulak içinde kaşıntı görülebilir.