Dünür kime denir?

İçindekiler:

  1. Dünür kime denir?
  2. Dünür anne ne demek?
  3. Ruyada dünür gormek nedir?
  4. Kaynana kelimesi ne anlama gelir?
  5. Dirlik vermemek ne anlama gelir?
  6. Dirlik vermek nedir?
  7. Dirlik olmak nedir?
  8. Dirlik ne demek tarih terimi?

Dünür kime denir?

Dünür, eşlerin baba ve analarının birbirlerine göre durumudur. Kız istemeye giden erkek tarafındaki kimselere de dünür denmektedir.

Dünür anne ne demek?

AdDüzenle. [1] (aile) Gelinin anne veya babası ile, damadın anne veya babasının birbirlerine hitap tarzı. [2] (halk ağzı) Kız istemeye giden kimse, görücü, elçi.

Ruyada dünür gormek nedir?

Rüya sahibinin rüyasında dünür olduğunu görmesi iyi niyet elçisi olmaya rivayet eder. ... Rüyada dünür görmek, sevgi ve barış içinde yaşamayı isteyen bir kimseye işarettir. Rüyayı gören kişinin sevgi dolu, cömert, yüce gönüllü, iyi kalpli, anlayışlı bir kişi olacağı demektir.

Kaynana kelimesi ne anlama gelir?

Kayınvalide, kaynana veya hanımanne; bir erkeğe göre karısının, bir kadına göre kocasının yani evli çiftlerin eşlerinin annesi için kullandığı sözcüktür.

Dirlik vermemek ne anlama gelir?

'Dirlik dışlık vermemek' deyimini kuvvetlendirmek için kullanılır.Deyimin anlamı huzursuzlu vermektir.

Dirlik vermek nedir?

Dirlik: Devlet tarafından gerek hizmet erbabına ve gerekse savaşlarda başarılı askerlere maaş karşılığı olarak geliri bırakılan toprak parçalarıdır. ... Böylece devlet hazinesinden para ödenmeksizin tımarlı sipahi adı verilen ve ordunun temelini teşkil eden askerî sınıf ayakta tutulurdu. b.

Dirlik olmak nedir?

Benzer Kelimeler. Dirlik Toprakları : Belli hizmet karşılığı devlet adamlarına ve görevlilere verilen topraklardır.

Dirlik ne demek tarih terimi?

Osmanlı Devleti tarafından görevlilere maaş olarak verilen veya belli bir topraktan sağlanan yıllık vergi gelirlerinin ayrılmasıyla ödenen, para veya üründür.