Konya Şivlilik ne zaman 2020?

İçindekiler:

  1. Konya Şivlilik ne zaman 2020?
  2. 2021 de şivlilik olacak mı?
  3. 2020 fener alayı ne zaman?
  4. Şivlilik ve fener alayı nedir?
  5. Sivlilik Cantasinda neler var?

Konya Şivlilik ne zaman 2020?

Konya'da, üç ayların başlangıcı Regaip Kandili'nin sabahında çocukların kapı kapı dolaşıp evlerden şekerlemeler topladığı "şivlilik" etkinliği bu yıl, şubat ayına denk geliyor. Regaip Kandili, bu yıl 27 Şubat Perşembe günü idrak edilecek. Dolayısı ile şivlilik de 26 Şubat Çarşamba akşamına denk geliyor.

2021 de şivlilik olacak mı?

Osmanlı dönemi öncesinden bugüne uzanan en eski dini geleneklerden biri olan "Şivlilik" kutlamaları, Regaib Kandili'nden bir gün önce geceleyin başlıyor. ŞİVLİLİK NE ZAMAN? ... Regaip Kandili, bu yıl 18 Şubat 2021 Perşembe günü idrak edilecek. Dolayısı ile şivlilik de 17 Şubat 2021 Çarşamba akşamına denk geliyor.

2020 fener alayı ne zaman?

Regaip Kandili, bu yıl 27 Şubat Perşembe günü idrak edilecek. Buna göre bir önceki gece olan 26 Ocak 2020 tarihi fener alayı etkinliğinin yapılacağı tarih olarak bilinir.

Şivlilik ve fener alayı nedir?

Türkiye'de sadece Konya'ya has bir gelenek olan 'şivlilik' etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Üç ayların başlangıcında yapılan kutlama olarak olarak bilinen şivlilik, ateş üzerinden atlama ve fener alayları ile kutlandı. Regaip Kandili'nin sabahında ise çocuklar kapı kapı dolaşıp, evlerden şekerlemeler topladı.

Sivlilik Cantasinda neler var?

Şivlilik, Konya'da Hicri takvime göre üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gecede ve Regaip Kandili sabahı çocuklarca yapılan kandil kutlama geleneğidir. Kapı kapı dolaşıp şeker, çikolata, kuruyemiş toplarlar.