Monitörde pivot ne demek?

İçindekiler:

  1. Monitörde pivot ne demek?
  2. VESA uyumlu ne demek?
  3. IPS LED ne demek?
  4. W LED ne demek?
  5. QLED mi UHD mi?
  6. Nano Cell mi QLED mi?
  7. Nano Cell TV nedir?
  8. UHD TV ne demek?

Monitörde pivot ne demek?

monitor pivot kavramlar Monitör pivotu, birçok monitör modelinde bulunan ve kullanımınızdaki görüntüleme seçeneklerini artıran bir özelliktir. Monitör pivotu, bir monitörün ekranı döndürerek, en boy oranını geniş ekran formatından dikey eğimli uzun formata dönüştürmesini ifade eder.

VESA uyumlu ne demek?

VESA (Video Electronics Standards Association) , Parça uyumluluğu ve bağlantı kolaylığı sağlaması için ekran üreticileri tarafından oluşturulmuş standarttır. Bu deliklere girecek şekilde vesa standartlarına uygun duvar askı aparatları bulunuyor. ...

IPS LED ne demek?

IPS Ekran; ekran panelidir. Bu panel sayesinde her açıdan ekranınıza bakıp, renk kaybı yaşamadan izleme deneyimine sahip olabilirsiniz. IPS Ekran'lar diğer ekranlarda olan; "Tam karşıdan bakma gereği, yansıma kayıpları, açıya göre renk değişimi" kayıplarını sıfıra indirir.

W LED ne demek?

White LED'in kısaltılmış hali olan WLED, bir monitör panel aydınlatma teknolojisidir. ... LCD ile olan farkı ise LCD ekranlarda katot ışıklar kullanılırken LED monitörlerde beyaz LED ışıklar kullanılmasıdır. LED'nin açılımı ise Light Emitting Device'dır.

QLED mi UHD mi?

Crystal UHD, quantum dot (Qled) malzeme kullanılmadan standart teknoloji kullanılarak yapılan televizyonlar, Crystal UHD televizyonlar, sıradan ekran matrislerine sahip televizyonların pazarlama adıdır. 2020 yılına kadar bu tür TV'lere Premium TV serisi deniyordu.

Nano Cell mi QLED mi?

Nanocell de kullanılan nanoparteküller donuk renkleri atıp daha gerçekci renkler vermektedir. Qled ise; VA panelin dezavantajı olan farklı açılardan kaybedilen görüntüyü parlaklığı sayesinde toparlayıp görüntüyü iyileştirmektedir. Ayrıca kullanılan kuantum noktalar sayesinde gerçekçi renkleri vermektedir.

Nano Cell TV nedir?

LG'nin en gelişmiş LED TV'si olan NanoCell TV, üstün görüntü kalitesi, saf ve canlı renkler, geniş izleme açısı ve minimum çerçeveli şık bir tasarım sunuyor. ... NanoCell TV'ler donuk renkleri filtrelemek ve saflığı artırmak için temizleyici olarak çalışan nanopartiküller sayesinde saf renk üretiyor.

UHD TV ne demek?

Ultra HD, UHD ya da ultra yüksek çözünürlük bir sinema formatıdır ve sahip olduğu piksel oranı 4096 x 2160'dır.