Venöz staz nedir tıp?

İçindekiler:

  1. Venöz staz nedir tıp?
  2. Idrar stazı ne demek?
  3. Elasyon ne demek?
  4. Teğetsellik ne demek?
  5. Negativizm ne demek?
  6. Ajitasyon kelimesi hangi dilden?
  7. 2 yaş sendromu kaçıncı ayda başlar?

Venöz staz nedir tıp?

Bacakta kanın yerçekimi etkisiyle geriye doğru kaçışını engelleyen ve toplardamarlar (venler) içinde çalışan bir kapakçık sistemi bulunur.

Idrar stazı ne demek?

Üriner staz, toplayıcı sistemdeki dilatasyon ve üreterin renal pelvise yüksek girişi fragmente parçaların atılmasını zorlaştırmaktadır. Bu neden- le taşın lokalizasyonu ve taş yükü at nalı böbreklerde taş- sızlık oranlarını anlamlı düzeyde etkilemektedir. ESWL'nin başarısını etkileyen faktörlerden biri taş boyutudur.

Elasyon ne demek?

Elasyon: Çoşku, öfori, kendini beğenme, memnuniyet veya iyimserlik hislerini içeren duygudurum. Disforik duygu durumu: Yaşamdan ve kendinden memnuniyetsizlik, mutsuzluk ve sıkıntı ile duygu durumudur. Depresif duygu durum: Keder ve elem halinin yoğun hissedildiği duygu durumudur.

Teğetsellik ne demek?

tangentiality - teğetsellik | Psikoloji Sözlüğü başlangıçtaki konuya geri dönmeyen, daldan dala atlayan konuşma ile karakterize söylem.

Negativizm ne demek?

ki yaş dönemi, çocuk gelişiminde önemli evrelerden biridir. 18 aydan 36 aya kadar sürebilen bu döneme "2 yaş sendromu" veya "Negativizm dönemi" de denir. Bebeklikten çocukluğa geçiş olan bu dönemde, çocuklarınızın davranışlarında farklılıklar görmeye başlayabilirsiniz.

Ajitasyon kelimesi hangi dilden?

Fransızca agitation "1. hafakan, helecan, 2. kışkırtma, tahrik etme" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince agitare "tekrar tekrar yapmak, heyecanla davranmak" fiilinden +tion sonekiyle türetilmiştir.

2 yaş sendromu kaçıncı ayda başlar?

Gelişim evrelerinden biri olan 2 yaş sendromu, çocukların bebeklik döneminden çıkıp kendilerini birey olarak kabul ettirmeye çalıştıkları dönemdir. Bireyselleşmenin ilk adımı olan ve 18. ile 36. aylar arasında görülen bu sendrom, hem çocuklar hem de ebeveynler için oldukça yorucu bir dönemdir.