Yonca ne icin kullanilir?

İçindekiler:

  1. Yonca ne icin kullanilir?
  2. 1 balya yonca kaç kg gelir?
  3. 1 balya ot kaç kg?
  4. Haşbayli ne demek?
  5. Reygras dönüme kaç balya verir?
  6. Yonca bitkisi nerede yetişir?
  7. Yonca hangi iklimde yetişir?
  8. 4 Yapraklı Yonca ne anlama geliyo?

Yonca ne icin kullanilir?

Yonca, Arapça'da “tüm yiyeceklerin kraliçesi” anlamına gelir. Uyumluluğu (adaptasyon) ve birçok kullanımı nedeniyle 70'ten fazla ülkede yetiştirilmektedir. At, koyun, keçi, domuz, tavuk ve süt ineklerinin beslenmesinde kullanılabilir. Ayrıca saman, silajlık yem, yeşil gübre olarak da kullanılabilir.

1 balya yonca kaç kg gelir?

Şen, balya kilogram fiyatlarının 20 kuruştan 30 kuruşa çıktığını belirterek, "Balyalar 25 kilogramdır. Yani balya tane fiyatı 5 lira ile 7 buçuk lira arasında değişti. Yonca balyasının kilosu da 60 kuruş. 1 lira 50 kuruşa balya yapılıyor. Kışın sap balyası yeterli olmazsa bir artış olacaktır.

1 balya ot kaç kg?

saman balya ağırlığı ise; buğday samanı balyası olarak düşünülürse ortalama 25 kg'dır. Büyük boy balyalar ise 300 kg ile 450 kg arasında balyalanır.

Haşbayli ne demek?

balya samanın haşbaylı ve haşbaysız olmak üzere iki türü vardır, haşbaysız balya direkt sapı balyalar bu balyayı karma yem makinesi olan tüketiciler kullanır, haşbaylı balya ise sapı parçalar balya yapar karma yem makinesi olmayan tüketiciler kullanır.

Reygras dönüme kaç balya verir?

Türkiye'de ve Dünyada 1000 m2'dir. Reygras boylu biçildiğinde dekara 60 baylaya kadar verebilmektedir. Ortalam reygras balya verimi 40-45 balya civarıdır. Reygras dekara 5 kg ekilir.

Yonca bitkisi nerede yetişir?

  • Yonca nerede yetişir? - Türkiye'de birçok yerde yetiştirilebilir. - Türkiye'de en çok Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetişir.
  • Yonca hakkında bilgi edinelim. - Baklagiller familyasındandır. - Çok yıllık bir bitkidir. - Yem bitkisidir.

Yonca hangi iklimde yetişir?

Ekim Zamanı ve Şekli: Yonca genel olarak Akdeniz ikliminin egemen olduğu yörelerde sonbaharda, diğer serin iklim yörelerinde ise ilkbaharda ekilmelidir. Ekim zamanının belirlenmesinde toprak sıcaklığı ve nemi etkilidir. Yöremizde yonca ekimi; Sonbahar ve ilkbahar olmak üzere iki mevsimde yapılabilir.

4 Yapraklı Yonca ne anlama geliyo?

Çiçek dilinde, yonca “şans” anlamına gelir. Böyle dört yapraklı bir yonca bulmak inanılmaz bir şans olarak; bulan kişiye ve hatta onun çevresindekilere bile iyi şanslar verdiği kabul edilir. ... Dört yapraktan her biri bir şeyi sembol eder: birinci yaprak umut, ikinci yaprak inanç, üçüncüsü sevgi ve dördüncü iyi şanstır.