Mahremiyet ilkesi nedir?

İçindekiler:

  1. Mahremiyet ilkesi nedir?
  2. Kamusal yaşam nedir?
  3. Kapalı mekan ne demek?
  4. Dış mekan ne demek?
  5. Telefonda dış mekan ne demek?
  6. Sanat nesnesi ne demek?

Mahremiyet ilkesi nedir?

Tıp etiği ilkelerinin en önemlilerinden biri de mahremiyet ilkesidir. Bilindiği gibi mahrem, Arapça bir kelime olup gizli olan, herkese açılmayan sır anlamında dilimizde de kullanılır. Mahremiyet, sır olarak saklanıp, herkese açılmayan şeyin hali, gizliliktir.

Kamusal yaşam nedir?

Habermas kamusal alanı, "özel şahısların, kendilerini ilgilendiren ortak bir mesele etrafında akıl yürüttükleri, rasyonel bir tartışma içine girdikleri ve bu tartışmanın neticesinde o mesele hakkında ortak kanaati, kamuoyunu oluşturdukları araç, süreç ve mekanların tanımladığı hayat alanı" olarak tanımlar.

Kapalı mekan ne demek?

Işık geçirmeyrn veya kısmen geçiren, hava almayan veya kısmen alan mekanlara kapalı mekan denir.

Dış mekan ne demek?

Dış mekan nedir: Sokaklarda ,parklarda ,bahçelerde ,kısaca insan yapıtlarının arasında kalan ve bunlarda sınırlanan mekana dış mekan denir.

Telefonda dış mekan ne demek?

Dış mekan modu, dış mekanda daha net görmenizi sağlar. Daha parlak bir ekran için daha fazla güç kullandığından dış mekan modunda pil normalden daha kısa sürede bitebilir. Dış mekan modu ayarlandığında, pil kullanım süresi varsayılan moda göre 53 dakika daha kısa olur.

Sanat nesnesi ne demek?

Çünkü sanatta nesne; odakta olan-olmayan bir ayrıntı, bir dekor, zamana, ana dair ipuçları veren bir kod, konuyu tamamlayıcı bir unsur ya da konunun kendisi olarak sürekli değiĢen ve baĢkalaĢan bir yapıyla uzun sanat tarihsel bir yolculuktan geçmiĢtir.