Denetim kelimesinin eş anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Denetim kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  2. Eğitim denetimi nedir?
  3. Etkili denetim ilkeleri nelerdir?
  4. Emsal denetim nedir?
  5. Denetim süreci nasıl olmalıdır?
  6. Otokratik denetim nedir?
  7. Bilimsel denetim nedir?
  8. Denetim planı nedir?
  9. Denetim niçin yapılır?
  10. Bağımsız denetim niçin yapılır?
  11. Ekonomide denetim nedir?
  12. Yönetimde denetim ne demektir?
  13. Denetim personeli nedir?
  14. Denetim Departmanı ne iş yapar?
  15. Denetim firmaları ne iş yapar?
  16. Denetim memuru ne iş yapar?
  17. Tahmil Tahliye memuru ne kadar maaş alıyor?
  18. Şartlı tahliye memuru nedir?
  19. Iç denetim uzmanı ne demek?

Denetim kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Denetim sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler kontrol ve teftiş sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Eğitim denetimi nedir?

Okullara sosyal birer sistem olarak yaklaşıl- dığında eğitim denetimi, eğitim ve okul sisteminin girdisini, işleme sürecini, çık- tısını ve çevresel özelliklerini dikkate alarak örgütsel etkililiğin önündeki mevcut ve olası riskleri ortadan kaldırmaya dönük verimlilik odaklı bir değerlendirme sürecidir.

Etkili denetim ilkeleri nelerdir?

Eğitimin, okulun ve derslerin amaçlarının gerçekleş- tirilmesinde ve denetimin etkililiğini arttırmada,son dere- ce önemi bulunan denetim ilkeleri; amaçlılık, planlılık, durumsallık, açıklık, demokratiklik, bütünlük, süreklilik ve bireysel farklılıkları göz önünde bulundurma ve iyi insan ilişkilerini temele alma olarak ...

Emsal denetim nedir?

Emsal denetimi, öğretmenlerin temel olarak gözlem, analiz ve dönüt süreci içinde, bir yönetici veya deneticinin gözetiminde ya da tümüyle kendi sorumluluklarında olmak üzere birbirlerini değerlendirdikleri, gönüllülük esasına dayanan esnek bir denetim yaklaşımıdır.

Denetim süreci nasıl olmalıdır?

Denetim sürecinde 4 aşama bulunur: a-Müşteri kabul politikası ışığında gerekli bilgilerin toplanması. c-Denetim anlaşma mektubunun yazılması. d-denetim sözleşmesinin imzalanması.

Otokratik denetim nedir?

Otokratik veya Otoriter denetim: Her şeyin kesinlikle talimatlarına göre yapılmasını istiyor ve astlarının müdahalesinden asla hoşlanmıyor. Bu tür bir denetim, disiplinsiz astların üstesinden gelmek için başvurulur.

Bilimsel denetim nedir?

Bilimsel denetim,otoriter bir denetimi temsil etmektedir. Önceden belirlenen öğretimsel amaçlara ulaşılıp ulaşılmadığını,denetici ile çalışan arasında kesin çizgiler koyan bir anlayışa sahip.

Denetim planı nedir?

Denetim planı, denetim sırasında meydana gelebilecek değişikliklere her zaman uyabilecek bir şekilde, muhtemel seçenekler dikkate alınarak hazırlanmalıdır. Denetim planı, yapılan ön incelemelerden elde edilen bilgilerden yararlanılarak aşağıdaki konuların belirlenmesini içerir.

Denetim niçin yapılır?

Denetimin temel amacı, var olanı ortaya koyup olması gerekenle karşılaştırmaktır. Bu niteliğiyle denetim, standartlara ve yasalara uygunluk arayışı olarak tanımlanabilir. Klasik yaklaşımlarda denetimin birincil işlevi, hata ve yolsuzlukların önlenmesi olarak değerlendirilir.

Bağımsız denetim niçin yapılır?

Neden Bağımsız Denetim? ... Yönetime doğru veri akışını sağlayan bağımsız denetim, mali tablolar ile ilgili tahmin ve analiz yapılmasına da imkân tanımaktadır. Finansal tabloların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını gösteren bağımsız denetim, işletme yönetimi ve çalışanların yanlış bilgiler sunmasının önüne geçmesini sağlar.

Ekonomide denetim nedir?

İşletme ya da kuruluş çalışmalarının; kuruluş yönetimi tarafından veya yasama organlarınca belirlenmiş olan kurallara, sözleşmelere, politika ve ilişkili yasalara uygunluk durumunun incelenmesi ve değerlendirilmesini kapsayan denetim türüdür.

Yönetimde denetim ne demektir?

Denetim sürecini açıklamak. Denetim düzenleyici bir işlevdir ve yönetim sürecinin plânlara uygun biçimde sürdürülmesini sağlar. Denetim işlevi; amaçlara ulaşılıp ulaşılmadığının ya da ne ölçüde ulaşıldığının belirlenip, gerekiyorsa düzeltici önlemlerin alınması sürecidir. ...

Denetim personeli nedir?

Denetim, bir kuruluşun mali kayıtlarının ve şirket tarafından gerçekleştirilen finansal işlemlerin gerçeği yansıtacak şekilde belgelendiğinin kontrol edildiği bir süreçtir. Denetim uzmanı ise, belirtilen görevler kapsamında firma denetimini gerçekleştirmekle sorumludur.

Denetim Departmanı ne iş yapar?

Belirlenen kalite standartlarına ve zaman çizelgelerine uygun olarak iç denetim gerçekleştirmek, Finansal tablolar ve muhasebe kayıtlarını gözden geçirmek, Şirket faaliyetlerinin yasal gerekliliklere uygunluğunu kontrol etmek, ... Şirket bilgileri gizliliğini korumak.

Denetim firmaları ne iş yapar?

Denetçi, özel ya da kamu kuruluşlarının; yasa, yönetmelik ve genelgelere uygun hareket edip etmediğini denetler. Kamu ya da özel kuruluşlarda çalışabilen denetçiler, teftiş yapar ve gerekli raporları hazırlar.

Denetim memuru ne iş yapar?

Denetimli serbestlik memuru olarak kamuoyunu korumak ve yeniden dava açılma oranını azaltmak için suçluları yöneteceksiniz. Toplulukları daha güvenli hale getirmek için mahkemelerde, toplulukta ve gözaltında suçlularla çalışacaksınız.

Tahmil Tahliye memuru ne kadar maaş alıyor?

Sivil memurlar jandarma bünyesinde sivil olarak çalışan personeller olarak bilinir ve maaşları civarında kadrolara göre değişkenlik göstermektedir.

Şartlı tahliye memuru nedir?

Bazı yargılamalarda, şartlı tahliye ve şartlı tahliye memurları, suçlularla ilgili rapor sunmak ve mahkemelere hüküm verme önerisi yapmakla görevlidir. Bölgesel şartlı tahliye kurulunun veya denetimli serbestlik süresinin denetimi ve gözetimi altında, esas olarak şartlı tahliye memurunu tazmin etme şartı aranan kişi.

Iç denetim uzmanı ne demek?

İç denetim uzmanı, çeşitli departmanların şirket kurallarına ve yasal gerekliliklere bağlı kalmasını sağlamak üzere kurumlara iç denetim hizmeti sunmakla sorumludur.