Diverjans ne demek coğrafya?

İçindekiler:

  1. Diverjans ne demek coğrafya?
  2. Spasyal Sumasyon ne demek?
  3. Venter ne demek?
  4. Nöromediyatör ne demek?
  5. Nörotransmitter madde nerede sentezlenir?
  6. Post sinaptik ne demek?
  7. Eksitatör potansiyel nedir?
  8. Sinaps nerede bulunur?
  9. Oligodendrositlerin görevi nedir?
  10. Mikroglia nedir biyoloji?
  11. Miyelinli nöronlar nerede bulunur?

Diverjans ne demek coğrafya?

Hava kütlesinin merkezden çevreye doğru yayılması. Antisiklonlar birer diverjans sahasıdır.

Spasyal Sumasyon ne demek?

Spasyal Sumasyon (Uzaysal Sumasyon) İskelet kasına verilen uyarının frekansı değişmeden uyaran şiddeti artırılırsa kasılmaya katılan motor ünite sayısı artar. Bu olaya spasyal sumasyon denir.

Venter ne demek?

i. karın, batın; çıkıntı; huk. rahim, ana rahmi.

Nöromediyatör ne demek?

nöromediyatör ne demek? Sinaps veya kavşaklarda presinaptik uçtan salınan ve karşı taraftaki hücre veya nöroefektör yapının zarında bulunan almaçlara etkiyerek uyarının geçişini sağlayan maddelere verilen ad.

Nörotransmitter madde nerede sentezlenir?

Nörotransmitterler genellikle presinaptik nöronun somasında sentezlenir ve veziküller içerisinde akson terminaline taşınarak depolanırlar. Nöronda bir aksiyon potansiyeli meydana geldiğinde akson terminalinden hücreye Ca+ girişi olur ve nörotransmitterler ekzositoz yoluyla sinaptik boşluğa salgılanır.

Post sinaptik ne demek?

SİNAPS, nöronların(sinir hücrelerinin) diğer nöronlara ya da kas veya salgı bezleri gibi nöron olmayan hücrelere mesaj iletmesine olanak tanıyan özelleşmiş bağlantı noktalarıdır. Sinaps, nöronlar arasında ise sinaps öncesi uç "presinaptik nöron" sinaps sonrası nöron ise "postsinaptik nöron" olarak adlandırılır.

Eksitatör potansiyel nedir?

Eksitatör PostSinaptik Potansiyel (EPSP): Presinaptik nörondan salınan nörotransmitterlerin postsinaptik eksitatör reseptörleri uyarılması ile oluşan postsinaptik potansiyellerdir. ... Depolarizasyon miktarı hücre için eşik değere ulaşırsa bir aksiyon potansiyeli meydana getirir.

Sinaps nerede bulunur?

-Bir sinir hücresinin diğer bir sinir hücresi veya hedef organ ile bağlantı noktalarına sinaps adı verilir. Merkezi sinir sisteminde bazı nöronlar arasında dentritten dentrite sinapslar gözlenir. -Ara nöron aksonu-Efektör organ arasında.

Oligodendrositlerin görevi nedir?

Oligodendrosit. Oligodendrositler, merkezi sinir sistemini oluşturan nöron hücrelerinin aksonlarında myelin adı verilen ve temel olarak lipidten oluşan yapıyı oluşturmaktan sorumludur.

Mikroglia nedir biyoloji?

Mikroglia Hücresi » Biyoloji Terimi (Yun. mikros: küçük, glia: zamk) Hücre gövdesi küçük, fakat uzantıları çok sayıda olan, sinir sisteminde ak ve boz maddede bulunan, mononükleer fagosit sistemine dahil edilen bir glia hücresi tipi.

Miyelinli nöronlar nerede bulunur?

Miyelin kılıf, sinir hücresinde (nöronda) bulunur. Nöronun çevresini bir yağ tabakası şeklinde sarar. Beyaz renktedir. İmpulsların (uyarıların) daha hızlı bir şekilde iletilmesini sağlar.