DD sınav notu nedir?

İçindekiler:

  1. DD sınav notu nedir?
  2. DD harf notu büte girer mi?
  3. Çan eğrisinde DD geçer mi?
  4. DD başarısız ne demek?
  5. Üni not ortalaması kaç olmalı?

DD sınav notu nedir?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez.

DD harf notu büte girer mi?

Öğrenci harf notu ne olursa olsun (FF, FD, DD, DC, CC, CB, BB, BA, AA) bütünleme sınavına girmek zorunda değildir.

Çan eğrisinde DD geçer mi?

Normal şartlarda o üniversitede Geçme Notu da 40 olsun. Şimdi Çan Eğrisi olmadığı bir durumda öğrencilerin 40 Ortalama ile DD alması ve o dersi geçmesi beklenir. ... Ancak dersin ortalama puanı 80 olunca bu durumda normalde 65 – 75 aralığında CC alması gereken öğrenciler Çan Eğrisi sistemine göre 80 puan alınca CC alırlar.

DD başarısız ne demek?

Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. ... FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

Üni not ortalaması kaç olmalı?

1- Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim -Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ndeki not sistemine göre ders geçme notu en az DC (60 - 69) = 1,50, mezuniyet için genel not ortalaması ise en az 4,00'lü not sisteminde 2,00-üstü olmalıdır.