Korunga tohumu kaç para?

İçindekiler:

  1. Korunga tohumu kaç para?
  2. ADF ve NDF ne demek?
  3. ADF nedir yem?
  4. ADF kalıntısı hangisini içerir?
  5. ADF nedir hayvan beslemede?
  6. ADF ne demek Havacılık?
  7. Weende analiz yöntemi nedir?
  8. Kaliteli yem nasıl anlaşılır?
  9. Nitrojensiz öz madde nedir?
  10. Azotsuz öz maddeler nelerdir?
  11. Ham selüloz ne demek?
  12. Dane yemler nelerdir?
  13. Buğdaygil dane yemleri nelerdir?
  14. Baklagil tane yemler nelerdir?
  15. Rota konsantre yem nedir?
  16. NPN nedir yem?

Korunga tohumu kaç para?

KORUNGA TOHUMU 25 KG FİYATI: 100,00 TL.

ADF ve NDF ne demek?

NDF: Nötral deterjan içerisinde çözünmeyen selülozdur. ... NDF oranı arttıkça kuru madde tüketimi düşer. ADF: Asit deterjan içerisinde çözünmeyen selülozdur. Selüloz ve lignin ihtiva eder.

ADF nedir yem?

ADF; Öğütülmüş ve kurutulmuş yem maddesinin NDF (nötral deterjanda çözünmeyen lif) içeriğinden hemi-selüloz içeriğinin çıkartılması ile elde edilir. Yemin kalitesi hakkında fikir verir. Yüksek ADF içerikli yemlerin sindirilebilirliği ve enerji değeri düşüktür.

ADF kalıntısı hangisini içerir?

Kaba yem örneği asit deterjan solüsyonunda kaynatıldıktan sonra kalan rezidü (kalıntı) ADF' yi oluşturur. – Selüloz – Lignin – Çözünmeyen külden oluşmaktadır. Kaba yemlerin sindirilebilirliğinin bir indikatörüdür.

ADF nedir hayvan beslemede?

Özet: Hayvan beslemede kullanılan kaba yemler yapısal olan (selüloz, lignin, hemiselüloz) ve olmayan karbonhidratlardan (organik asitler, şekerler) oluşur. ... Kaba yemlerde bulunan yapısal karbonhidratlar NDF (selüloz, hemiselüloz ve lignin) ve ADF (selüloz, hemiselüloz) olarak iki gruba ayrılır.

ADF ne demek Havacılık?

ADF belirli bir yer istasyonu (NDB)'na bağlı olarak uçuş personeline yön bilgisini verir. ... ADF sistemi uçan platformda, NDB ise yer istasyonunda konuşludur. Gelişen teknoloji ile ADF/NDB yerini VHF Seyrüsefer (VOR) sistemi almıştır.

Weende analiz yöntemi nedir?

Weende Analiz Sistemi, Almanya 'da Weende araştırma istasyonunda çalışan Henneberg ve Stohmann adlı araştırıcıların 1865 yılında geliştirdikleri yemlerde su, ham kül, ham protein, ham yağ, ham selüloz ve azotsuz öz maddenin belirlendiği sisteme denir.

Kaliteli yem nasıl anlaşılır?

Yem kalitesi çeşitli yöntemler kullanılarak anlaşılabilir. şeklindedir. Bu yöntemde yem maddeleri kendine özgü renk, koku, kıvam ve tat yönünden kontrol edilir. Kötü kokulu, normalinden farklı görünen ya da hoş olmayan bir tada sahip yem maddeleri kötü kaliteli olarak düşünülmelidir.

Nitrojensiz öz madde nedir?

1. Yemin kuru maddesinden ham protein, ham kül, ham yağ ve ham selüloz toplamının çıkarılmasıyla elde edilen değer. 2.

Azotsuz öz maddeler nelerdir?

Toplam kuru madde miktarından ham protein, ham yağ, ham selüloz ve ham kül toplamı çıkarılacak olursa azotsuz öz madde miktarı elde edilmiş olmaktadır. Bir başka anlatım ile azotsuz öz madde, proteinlerin doğasında olmayan nitrojenli maddedir.

Ham selüloz ne demek?

Ham selüloz, yüksek moleküler yapıdaki karbonhidratların asit ve alkali ortamda çözünmeyen bölümünü oluşturur. Yem numunesindeki organik maddeler asit ve baz yardımı ile ortamdan uzaklaştırılır. ... Yakma işlemi sonucunda madde miktarındaki azalma bize ham selüloz miktarını verir.

Dane yemler nelerdir?

Dane yemler: Genellikle buğdaygil ve baklagil dane yemleri diye ikiye ayrılır. Yulaf, arpa, mısır ve buğday gibi dane yemler rasyonda en çok kullanılan dane yemlerdir. Mısır, fiziksel özellikleri kolayca belirlenen bir yem hammaddesidir.

Buğdaygil dane yemleri nelerdir?

Buğdaygil dane yemleri; mısır, arpa, buğday, çavdar, tritikale, yulaf ve darıları kapsamaktadır. Bu dane yemler olmadan ekonomik bir rasyon hazırlamak oldukça güçtür. Tahıl daneleri hayvan beslemede ezme, kırma veya öğütme işlemi sonrasında yem olarak değerlendirilirler.

Baklagil tane yemler nelerdir?

Baklagil tane yemleri yağlı tohum küspeleri gibi yüksek proteinli yem maddelerinin az ve pahalı olduğu bölgelerde değerli alternatif yem maddeleridir. Hayvan beslemede kullanılan başlıca baklagil tane yemleri fiğ, soya, bakla, bezelye ve lupendir.

Rota konsantre yem nedir?

Rota Konsantre Yem elinizdeki arpa,buğday,diğer tahılları ekonomik şekilde kullanmak, fabrika yemi bağımlığını azaltmak için üretilmiş. ... Rota konsantre Yem, Büyük baş, buzağı büyütme, süt, besi ,düve ve lohusa konsantre yem çeşitleri bulunamktadır.

NPN nedir yem?

Ham protein Protein olmayan azot (NPN) aslında protein değildir, sadece basit azottur. ... Otlayan ineklerde ise, işkembe mikropları protein olmayan azotu sadece% 80 verim ile kullanır (gerçek protein ile karşılaştırıldığında). Bu durum ham proteinin tüm değerini azaltır. Üre protein olmayan azot kaynağıdır.