Gece Postası ne demek?

İçindekiler:

  1. Gece Postası ne demek?
  2. Işçi mesai ücreti ne kadar?
  3. Dinlenme süreleri çalışma süresinden sayılır mı?
  4. Günde 2 saat çalışan bir işyerinde en az verilmesi gereken ara dinlenme süresi ne kadardır?
  5. Iş kanununda öngörülen tatil günleri ve dinlenme süreleri nelerdir?
  6. Işçi izinleri nelerdir?
  7. 4857 sayılı iş Kanunu'nda çalışma süreleri ve dinlenme süreleri nasıl düzenlenmiştir?
  8. Ücretsiz izin süresi en fazla ne kadardır?

Gece Postası ne demek?

Gece postası: 4857 sayılı İş Kanununun 69 uncu maddesinde belirtilen gece çalışma sürelerini kapsayan ve yedibuçuk saati geçmeyen çalışma zamanını ifade eder. Madde 5 — Kadın işçiler her ne şekilde olursa olsun gece postasında yedibuçuk saatten fazla çalıştırılamaz.

Işçi mesai ücreti ne kadar?

Fazla çalışılan süreler için işçilere saat başına, normal saat ücretinin yüzde 50 fazlasıyla ödenmesi gerekir. Bir saatlik normal çalışma ücretinin 15 lira olduğu işyerinde, bir saatlik fazla çalışma için 22.

Dinlenme süreleri çalışma süresinden sayılır mı?

Bu dinlenme süreleri en az olup aralıksız verilir. Ancak bu süreler, iklim, mevsim, o yerdeki gelenekler ve işin niteliği göz önünde tutularak sözleşmeler ile aralı olarak kullandırılabilir. Dinlenmeler bir işyerinde işçilere aynı veya değişik saatlerde kullandırılabilir. Ara dinlenmeleri çalışma süresinden sayılmaz.

Günde 2 saat çalışan bir işyerinde en az verilmesi gereken ara dinlenme süresi ne kadardır?

Ara Dinlenmesi Süreleri İş Kanununun 68/I. maddesine göre ara dinlenmesinin süresi; – Dört saat ve daha kısa süreli işlerde onbeş dakika, – Dört saatten fazla ve yedi buçuk saate kadar olan işlerde yarım saat (yedibuçuk saat dahil) – Yedibuçuk saatten fazla olan işlerde ise bir saattir.

Iş kanununda öngörülen tatil günleri ve dinlenme süreleri nelerdir?

İş Kanunu'nun “Hafta tatili ücreti” kenar başlığını taşıyan 46. maddesine göre “Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde, işçilere tatil gününden önce 63 üncü maddeye göre belirlenen iş günlerinde çalışmış olmaları koşulu ile yedi günlük bir zaman dilimi içinde kesintisiz en az yirmi dört saat dinlenme (hafta tatili) ...

Işçi izinleri nelerdir?

İşçinin İzin Hakları – Ücretli ve Ücretsiz İzinler – İzin Verilmesi Zorunlu Durumlar – İzin Süreleri

  • Ücretsiz İzin: ...
  • Ücretli Yıllık İznin Kullanımı Sırasında Yol İzni: ...
  • Analık (Doğum) Halinde İzin: ...
  • Hafta Tatili İzni: ...
  • Yeni İş Arama İzni: ...
  • Evlenme, Ölüm, Babalık ve Diğer Mazeret İzinleri: ...
  • Hastalık İzni:

4857 sayılı iş Kanunu'nda çalışma süreleri ve dinlenme süreleri nasıl düzenlenmiştir?

4857 sayılı İş Kanunu'nun 63. maddesi, haftalık çalışma süresinin 45 saat olduğunu, aksi kararlaştırılmadıkça bu sürenin çalışma günlerine eşit olarak dağıtılacağını hükme bağlamaktadır. Buna göre, haftanın altı günü çalışılan bir işyerinde günlük çalışma süresi 7.

Ücretsiz izin süresi en fazla ne kadardır?

bulunduğu yerden başka bir yerde geçirecek olan işçilere bir olanak tanınarak, talep etmesi ve bu durumu belgelemesi koşulu ile gidiş ve dönüşlerinde yolda geçecek süreleri karşılamak üzere işveren tarafından “toplam dört güne kadar ücretsiz izin” verilmesi öngörülmüştür (İşK. m. 56/VI).